Android-topman Andy Rubin over Siri: ‘smartphone moet geen assistent zijn’

Google Mobile-topman Andy Rubin liet tijdens het evenement AsiaD weten dat hij niet heel veel vertrouwen heeft in Siri. Een smartphone moet volgens hem niet dienen als assistent, maar als communicatiemiddel

Andy RubinNu de iPhone 4S al bijna een week beschikbaar is in verschillende landen, duiken er steeds meer besprekingen over Siri op. Sommige mensen zijn enthousiast, maar er doet ook kritiek de ronde over de virtuele assistent. Zo ook Andy Rubin, senior vice-president bij Google Mobile. Volgens hem zou een smartphone niet moeten dienen als een assistent. Je moet een telefoon volgens hem juist gebruiken om met anderen te communiceren, in plaats van met het apparaat zelf.


Volgens Rubin zijn er zeker mogelijkheden voor een smartphone om te dienen als metgezel, maar zelf ziet hij de technologie achter een virtuele assistent niet zitten. Hij verwacht daarom niet dat dezelfde soort technologie in Android-toestellen terug zal keren. AllThingsD citeert het volgende:

Tot op een zeker punt voelt het natuurlijk aan om met een telefoon te praten”, aldus Rubin, maar tot nu toe deed je dit alleen met een ander persoon. Of het praten tegen een smartphone zonder dat je met een ander probeert te communiceren iets kan worden weet Rubin niet. “We zullen zien of dit doordringt.

Wel prijst Rubin Apple voor het goed inspelen op de huidige consumentenmarkt. De technologie zou nu eindelijk klaar zijn om door gewone klanten gebruikt te worden.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 79 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.