Onderzoeksbureau: ‘Android en Symbian gaan fuseren’

Volgens onderzoeksbureau J. Gold Associates gaan Android en Symbian binnen een paar maanden fuseren. Voor Nokia en Google zou dit het beste zijn omdat ze beide dezelfde doelen nastreven.

Android en Google fusieOnderzoeksbureau J. Gold Associates verwacht dat de twee mobiele besturingsystemen van Nokia en Google binnen een paar maanden gaan fuseren. Het resultaat is één open source-besturingssysteem voor smartphones, denkt Gold. Het argument? Nokia en Google zijn hetzelfde van plan en zijn daardoor wel tot elkaar veroordeeld omdat beide bedrijven niet met elkaar willen concurreren.

“We verwachten dat in de volgende drie tot zes maanden Symbian en Android samen zullen gaan tot een enkel open source OS”, schrijft Gold in een rapport.

Symbian is 100 procent eigendom van Nokia en heeft het grootste marktaandeel onder smartphones. De samenvoeging reduceert het aantal grote platformen, waardoor het voor ontwikkelaars makkelijker wordt om applicaties te ontwikkelen. Het betekent ook minder supportkosten. Bovendien kunnen de toestelmakers hiermee voorkomen dat operators allerlei aangepaste ‘user experiences’ op toestellen doorvoeren om ze binnen de muren van een eigen shop of portal te lokken. Kortom: iedereen wint, denkt J. Gold.

Het filmpje van CNET hieronder is iets pessimistischer: een druk gebarende dame voorspelt daarin de ondergang van Android.

Via: Informationweek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2008, 13:14
Categorie iDevices
Onderwerpen android, google, nokia, symbian

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.