Offline webradio luisteren met Slacker voor iPhone

Slacker is bezig met een iPhone-applicatie, waarmee je webradio kunt luisteren, maar ook offline naar muziek uit de cache kunt luisteren. Een eigen muziekcollectie is daarmee niet meer nodig.

slackerIn de VS is Pandora al uitgegroeid tot één van de populairste gratis applicaties voor de iPhone. Pandora is een applicatie voor internetradio waarmee je streaming audio kunt luisteren. Helaas is het vanwege muziekrechten alleen in de VS beschikbaar. Hopelijk wordt dat anders met de nieuwe applicatie Slacker. Die kan niet alleen live audio streamen, maar ook audio in een cache opslaan zodat je er offline naar kunt luisteren. Bij Slacker kun je vooraf muziek cachen en daarna bijvoorbeeld in het vliegtuig ongestoord luisteren. Ook kun je custom muziekstations aanmaken.

De audiokwaliteit van Slacker voor de iPhone zou zelfs beter zijn dan andere oplossingen die al verkrijgbaar zijn (Pandora, AOL Radio, Last.FM). Marketingbaas Jonathan Sasse van Slacher zegt: “We staan op het punt om de Slacker Radio-ervaring op meerdere mobiele apparaten beschikbaar te stellen”. Daarbij doelt hij in ieder geval op de iPhone en de BlackBerry. Je hebt straks geen iTunes en geen eigen muziekbibliotheek meer nodig. Alleen vrezen we dat het ook hier om een applicatie gaat die alleen in de VS te gebruiken is. Het regelen van muziekrechten in meer dan 20 Europese landen is voor dergelijke bedrijven blijkbaar toch iets teveel gedoe.

Via: Laptop Magazine

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2008, 13:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.