Let op: Vrijdag 25-7 vanaf 15:00 uur geplande downtime (Reminder)

Vrijdagmiddag 25-7 vanaf 15:00 uur zal iPhoneclub.nl voor naar verwachting maximaal twee uur offline gaan in verband met de verhuizing van de website naar onze eigen dedicated server.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Dell PowerEdge 1950 IIIAls je dit leest, zit je op de nieuwe server. Welkom 🙂

Vanmiddag is iPhoneclub.nl vanaf 15:00 uur ongeveer een uur à twee uur offline wegens gepland onderhoud. In die periode zullen we de complete website overzetten naar onze nieuwe, eigen dedicated server. Hiermee verwachten we dat de downtime-momenten die ons nu nog te pas en te onpas plagen tot het verleden behoren. Op de huidige VPS (virtual private server) zijn we simpelweg al een tijdje uit ons jasje gegroeid, maar door de vele gebeurtenissen van de afgelopen anderhalve maand was er niet echt een geschikt moment om de overstap te maken. Nu de grootste druk van de ketel lijkt en er aan onze bezoekersaantallen te zien al heel wat mensen op vakantie zijn lijkt ons vanmiddag het juiste moment om de verhuizing in gang te zetten.

Helaas was een Apple XServe iets boven ons budget, maar we zijn ook erg blij met de huidige configuratie van good ‘ol Dell:

  • Dell 1950 III
  • 2x Quad Core Xeon E5420 2.50Ghz
  • 8x 2GB RAM (16GB)
  • 2x 146GB SAS harde schijven (15K RPM) in RAID1-configuratie
  • Dubbele voeding
  • Verdere specificaties

Deze machine, gecombineerd met de door ons ingestelde caching van zowel WordPress (de blog) als vBulletin (het forum) zou meer dan voldoende moeten zijn voor de forse groei die we nog steeds doormaken en hopen door te gaan maken. Voor noodgevallen (hardwarestoringen, onverwachte hoge serverloads, andere malheur) is er daarnaast voorzien in twee backup VPS’en met voldoende power om tijdelijke klappen op te vangen.

Overigens heeft de groei van iPhoneclub.nl er ook voor gezorgd dat we nu deze nieuwe server hebben kunnen kopen: mede dankzij jullie steun door spullen via de shop of onze affiliatelinks te bestellen. Uiteindelijk profiteert nu iedereen daarvan mee, door snellere responstijden, meer capaciteit en een downtijd die voortaan tot een minimum wordt beperkt. We hoeven niet meer uit te groeien tot de grootste iPhone-site voor Nederland en België (want dat is al gelukt), maar zijn klaar voor de toestroom van nog meer bezoekers: we gaan minstens voor een verdubbeling!

Voor diegenen die het huidige design wat gedateerd vinden (wij incluis) en zitten te wachten op de beloofde vernieuwing: nog even geduld daarvoor. Deze zal naar verwachting de eerste week van augustus live gaan, al is dat geen harde toezegging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2008, 15:39
Categorie Round-up
Onderwerpen downtime, iPhoneclub, offline lezen, onderhoud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.