Apple-Watch-Sport-Goud

Hoeveel Apple Watch-exemplaren verkocht Apple afgelopen kwartaal? Analisten schatten 2,5 tot 6 miljoen

Analisten zijn het niet eens over de geschatte verkoopcijfers van de Apple Watch voor het vierde kwartaal. De schattingen lopen uiteen van 2,5 tot 6 miljoen verkochte exemplaren.

Apple-Watch-Sport-Goud

Apple meldt altijd na het eerste verkoopweekend van een nieuwe iPhone vol trots hoeveel exemplaren er verkocht zijn. In het geval van de Apple Watch ligt dat anders, omdat Apple tot op heden geen exacte verkoopcijfers bekendgemaakt heeft. Fortune verzamelde daarom schattingen van analisten over het aantal verkochte exemplaren en daarbij blijkt dat de cijfers behoorlijk uiteen lopen.


Schattingen tussen 2,5 en 6 miljoen
Tijdens een interview tijdens een conferentie van de Wall Street Journal wilde Tim Cook geen exacte verkoopcijfers van de Apple Watch geven vanwege ‘competitieve redenen’. Wel wist hij te melden dat er veel Apple Watches verkocht zijn tijdens het eerste kwartaal en dat dit er tijdens het tweede kwartaal alleen maar meer zijn. Voor het derde kwartaal verwachtte hij wederom meer Apple Watches te verkopen. Maar hoe zit dat precies? Ook analisten blijken van mening te verschillen, want de geschatte verkopen van de Apple Watch in het vierde kwartaal variëren tussen de 2,5 en 6 miljoen verkochte exemplaren.

Geschatte Apple Watch verkoopcijfers

Onderstaande tabel geeft de verwachte verkoopcijfers van de Apple Watch weer voor het vierde kwartaal, afkomstig van meerdere analisten. De blauwe regels wijzen op professionele analisten, terwijl de groene regels de ervaren amateurs aanduiden. De acht professionele analisten schatten gemiddeld een verkoopcijfer van 3,75 miljoen stuks, terwijl de amateur-analisten dit aantal op gemiddeld 4,14 miljoen stuks schatten. Het geschatte verkoopcijfer voor het vierde kwartaal komt daarmee op gemiddeld 3,95 miljoen. De analisten maakten geen onderscheid tussen Apple Watch-modellen.

Schattingen verkoopcijfers Apple Watch door analisten.

Apple Watch verkoopt beter dan iPhone en iPad
Mocht het werkelijke verkoopcijfer van de Apple Watch bij dit gemiddelde in de buurt liggen, dan doet de Apple Watch het beter dan de iPhone en iPad in hun begindagen. In het eerste kwartaal van de iPhone werden er slechts 0,27 miljoen stuks verkocht, terwijl de iPad het met 3,27 miljoen stuks het een stuk beter deed. De Apple Watch zou daardoor vorige Apple-producten voorbij streven. Het verschil tussen de analisten blijft echter opmerkelijk.

Op 27 oktober geeft Apple nieuwe verkoopcijfers over haar producten, maar er wordt niet verwacht dat Apple daar duidelijkheid gaat geven over de prestaties van de Apple Watch. Wel werd de verkoop voor het tweede kwartaal geschat op 3,6 miljoen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2015, 14:57
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, verkoopcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.