Met Candidate leer je nieuwe mensen kennen via quizvragen

Ben je op zoek naar een leuke nieuwe gesprekspartner of misschien wel een relatie? Met Candidate leg je potentiële matches quizvragen voor, waarna je via een rankingsysteem de ideale match selecteert.

Candidate app voor iPhoneEr is een nieuwe dating-app voor mensen die niet alleen af willen gaan op het uiterlijk, zoals bij Tinder het geval is. Met de Candidate-app leer je nieuwe mensen kennen door ze quizvragen te stellen. Bevalt het antwoord en ontstaat er een match, dan zie je hoe de andere persoon eruit ziet. Hierdoor draait het matchsysteem van Candidate vooral om persoonlijkheid en minder om een vleeskeuring. Candidate doet daardoor wel een beetje denken aan de Nederlandse dating-app Love Potion, waarbij je eerst gaat chatten voordat je elkaar te zien krijgt.

Stel zelfbedachte vragen aan potentiële matches
Zodra je in Candidate een profiel met aangemaakt hebt met daarin je naam, leeftijd en afkomst, kun je direct aan de slag. Het is met Candidate de bedoeling dat je drie originele vragen bedenkt waar de andere personen zelf een antwoord op kunnen verzinnen. Je zet hiermee potentiële kandidaten aan het denken, waardoor je meteen een beter inzicht krijgt van de gedachtegang van de matches. Ben je een echte hondenliefhebber, dan kun je potentiële matches meteen testen of zij dat ook zijn. Je kunt de vragen zo uitgebreid en zo ingewikkeld maken als je zelf wil.

Met Candidate leer je mensen kennen met het stellen van vragen. Met Candidate leer je mensen kennen met het stellen van vragen.

De ingezonden antwoorden zet je vervolgens in een rangorde, zodat degene met de beste antwoorden een match met je krijgt. Pas dan krijg je het profiel van diegene te zien, inclusief foto. Zodra je een match hebt, kun je naar hartenlust met deze persoon chatten. Op dit moment worden mensen geselecteerd op geslacht en niet op locatie of taal. Met een aanstaande update moeten er veel meer filterfuncties bij komen.

Candidate dating-app: nog weinig Nederlanders

Candidate is een vrij nieuwe app en komt oorspronkelijk uit Duitsland. Op dit moment kom je dan ook voornamelijk Duitssprekende mensen tegen. Als meer mensen in Nederland de app gaan gebruiken, zou het echter zomaar eens een volgende hit kunnen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2015, 12:31
Categorie Apps
Onderwerp dating

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.