apple-watch-passen-apple-store

IDC: ‘3,6 miljoen Apple Watches verscheept in tweede kwartaal 2015’

Marktonderzoeker IDC beweert dat de Apple Watch in het tweede kwartaal van 2015 3,6 miljoen keer verscheept is. Dit zou Apple in een klap een van de grootste bedrijven maken op de wearable-markt.

apple-watch-3-stuks

Marktonderzoeker IDC beweert op basis van onderzoek dat de Apple Watch in het tweede kwartaal van 2015 3,6 miljoen keer verscheept is. Omdat Apple zelf de verkoopcijfers van de Apple Watch niet wil onthullen, is dit een van de weinige statistieken die we over de verkoop van de smartwatch van Apple hebben.

Als de resultaten van het onderzoek van IDC kloppen, zou Apple in een klap een van de grootste wearable-verkopers op de markt zijn. Apple neemt hierdoor twintig procent van alle wearables van dat kwartaal voor zijn rekening. Op het gebied van Smart Wearables (wearables waar apps van derden op te installeren zijn) verkocht Apple twee van de drie apparaten.

Mede dankzij de komst van de Apple Watch, en de geleidelijke toestroom van Android Wear smartwatches verdriedubbelde de wearables-markt in een jaar tijd van 5,6 miljoen naar 18,1 verscheepte apparaten.

IDC-Apple-Watch-verkoopcijfers

Fitbit staat (nog) bovenaan

Ter vergelijking: Fitbit verscheepte in het tweede kwartaal 4,4 miljoen exemplaren. Als we echter de verkoopprijs van de Apple Watch naast die van de Fitbit leggen, lijkt Apple met een ruime afstand het bedrijf dat de grootste omzet maakt. Bovendien was de Apple Watch in het tweede kwartaal nog lang niet in zoveel landen te koop als de Fitbit.

De cijfers van IDC sluiten aan bij eerdere geruchten over de verkoop van de Apple Watch. Toen werd beweerd dat de Watch zo’n 3 miljoen Watches zou verkopen in het tweede kwartaal van 2015.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2015, 15:22
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen apple watch, verkoopcijfers

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.