AirPods met iPhone

Analist denkt dat iPhone 8 geleverd wordt met AirPods – hoe realistisch is dat?

JPMorgan voorspelt dat de iPhone 8 met 'gratis' AirPods geleverd gaat worden. Los van het feit dat gratis nooit echt gratis is, vragen wij ons af hoe realistisch deze voorspelling is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De analisten van JPMorgan zijn op dreef: vorige week voorspelden ze nog dat de iPhone 8 al op WWDC 2017 wordt onthuld en nu hebben ze opnieuw een opmerkelijke voorspelling: Apple gaat ‘gratis’ AirPods meeleveren! Dat klinkt als te mooi om waar te zijn.

AirPods met iPhone

‘iPhone 8 met… gratis AirPods?

Analist Gokul Hariharan publiceerde samen met zijn JPMorgan-collega’s een onderzoeksnotitie. Ze zijn flink in de toeleveringsketen van de iPhone gedoken en ontdekten dat de iPhone 8 voorzien zal worden van een verbeterde telefoonspeaker, zodat je gesprekken nog beter klinken. Ook zouden er verdere verbeteringen zijn aangebracht in het stereogeluid en de waterdichtheid. Dat klinkt allemaal nog heel redelijk, maar gratis AirPods? Dat lijkt met de huidige winkelprijs van €179 en de aanhoudende schaarste niet erg realistisch. De AirPods hebben in de Nederlandse en Belgische Apple Stores nog steeds een levertijd van 6 weken en Apple heeft ze juist op de markt gebracht om extra te verdienen aan mensen die de EarPods niet goed genoeg vinden.

Apple zou de AirPods willen meeleveren met de iPhone 8, het duurste model dat voor het komend najaar op de planning staat. Bij de ‘normale’ iPhone 7s krijg je dan nog gewoon de EarPods met kabeltje.

In het rapport van JPMorgan zijn nog wat meer dingen te vinden, die inmiddels bekend in de oren klinken. De analisten schrijven over het OLED-scherm, de stalen rand rondom het scherm en het glazen design. Ook maken ze melding van een A11-processor, een grotere batterij, draadloos opladen en verbeterde camera’s met nieuwe sensoren om betere diepte in 3D te kunnen waarnemen. Gezichtsherkenning voor selfies, augmented reality, het komt allemaal aan bod.

JPMorgan meldt verder nog dat de iPhone 8 volgens hun inschattingen een 5,85-inch scherm krijgt, dat horizontaal doorloopt in de schermranden. Aan de boven- en onderkant zitten dunne randen. De thuisknop zit zoals gebruikelijk in het midden, maar wel geïntegreerd in het scherm. Ook de iPhone 7s krijgt volgens de investeringsbank een ietsje anders design, waardoor een batterij met 30 procent meer capaciteit kan worden geplaatst. Mogelijk krijgt de iPhone 7s ook een glazen achterkant, in combinatie met aluminium. De iPhone 8 daarentegen zou van staal en glas worden gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2017, 11:33
Categorie Geruchten
Onderwerpen iPhone 7s, iPhone 8
Device AirPods

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.