Reacties voor: Analist: ‘iPad 2 volledig uitverkocht’

Volgens een rondvraag van Piper Jaffray is 70% van de iPad 2-kopers nieuw. Ze hebben niet eerder een iPad gehad. De meeste van hen kozen een 32GB-model, een flink deel ook met 3G-functie.
Lees het complete artikel → Analist: ‘iPad 2 volledig uitverkocht’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
27 reacties
 1. Wat heeft dit voor effect op de release dag in nederland ? Zijn hier ipads voor gereserveerd ?

 2. Origineel geplaatst door Arjan
  Wat heeft dit voor effect op de release dag in nederland ? Zijn hier ipads voor gereserveerd ?

  tuurlijk anders hadden ze geen release datum moeten geven, maar denk wel dat hier de voorraden minder zullen zijn dan in Amerika

 3. Het is niet te hopen dat dit gevolgen heeft voor de lancering op 25 maart van de iPad 2 in Nederland.

  Alhoewel.. ik op andere tech-blogs gelezen dat de aardbeving in Japan misschien gevolgen heeft voor de levertijd van de iPad 2. Denk aan Toshiba dat gevestigd is in Japan die de NAND flash chips voor Apple fabriceerd voor de iPad.

 4. Ik stond afgelopen vrijdag in de rij op 5th avenue in NYC! Wat een gekkenhuis! Maar het was de 2 uur durende wachtrij waard! Ik heb de Ipad 2 16gb wifi (white) gekocht!!

 5. ik vind het zo nutteloos om het te vergelijken met de iphone verkoopcijfers en “first time users”. is die analist dan niet op het geniale idee gekomen dat het grootste deel van de mensen een iphone kopen met een abonnement en de ipad zonder? Oftewel ze zitten vast en de contract data mbt het tijdstip van verlengen danwel aanschaf nieuwe gsm.

 6. @Eisenhower: Ik zou echt niet in die rij gaan staan, dan maar wachten ik word al gek als ik met 10 mensen in een lift sta. Wat een gekkenhuis.

 7. oh jongens….japan, voorraden die op zijn….ik hoop dat apple zijn woord waar kan maken 🙁

 8. Ben ik ff blij dat ik m gereserveerd heb.

 9. Ik heb hem vandaag online besteld bij Apple in US en krijg hem 15 april. Dus wel lange levertijd al.

 10. Pure marketing. Dit doen ze bij iedere lancering weer. Zodat mensen het gevoel krijgen dat de gadget heel erg gewild is en dat je bij de ‘happy few’ bent als je er eentje te pakken hebt.

 11. @Alchemist: Tegelijkertijd moeten ze toch al meteen vanaf de lancering een enorm aantal iPads beschikbaar hebben om indruk te kunnen maken met de verkoopcijfers van het eerste weekend, dus het gaat niet helemaal op wat je zegt…

 12. 17% gaat hem gebruiken voor apps en spelletjes, 6% gaat erop lezen. De overige driekwart (77%) gebruikt hem dus alleen om te internetten en muziek te luisteren ofzo??? :-O Beetje zonde van het geld dan..

 13. Origineel geplaatst door alchemist
  Pure marketing. Dit doen ze bij iedere lancering weer. Zodat mensen het gevoel krijgen dat de gadget heel erg gewild is en dat je bij de ‘happy few’ bent als je er eentje te pakken hebt.

  Kun je dit onderbouwen? Dit wordt zo vaak geroepen, maar waarom zou een bedrijf dat willen doen? Je houdt producten expres achter om schaarste te creeeren en ja, wat dan? Als commercieel bedrijf wil je toch het liefst meteen door je hele voorraad heen zijn? Ik snap dat complotdenken gewoon niet. Wat schiet Apple d’r nou mee op dat er ergens een warenhuis vol iPads is, terwijl mensen die er een willen, er geen kunnen kopen omdat ze “op” zijn…

 14. Lekker is dat. 8 april ga ik naar NYC voor 5 dagen. Dacht even de iPad2 mee te nemen maar online is er al een levertijd van 3-4 weken. Zal je net zien dat ik met lege handen thuiskom 🙁

 15. Heerlijk al die luxe problemen.

 16. @Ron: Lol. Heerlijk dat relativerende. 😉

 17. @iPadGoofy: Dan ben ik hoop ik nog net op tijd geweest! Vanmiddag een 16GB Wifi Black gereserveerd…spanning… 😉

 18. Misschien niet direct het juiste forum hiervoor, maar ik ga over 2 maanden naar Japan (Ja, Japan ja… ). Iemand een idee of het verstandig (lees: voordelig) om vanuit daar een Ipad mee te nemen? Zou het überhaupt wel mogelijk zijn ivm japanse software? Iemand een idee? Danku 🙂

 19. Origineel geplaatst door Ron
  Heerlijk al die luxe problemen.

  inderdaad…..

  Het is blijkbaar een echt “probleem” als je er niet als eerste bij bent. Stel je voor dat je vrienden/collegas hem eerder hebben…. Dan ben je toch echt een loser.

  Gelukkig zijn er ook nog echte problemen in de Wereld….

 20. Origineel geplaatst door Gerardus89
  17% gaat hem gebruiken voor apps en spelletjes, 6% gaat erop lezen. De overige driekwart (77%) gebruikt hem dus alleen om te internetten en muziek te luisteren ofzo??? :-O Beetje zonde van het geld dan..

  waarom dan?

  Alleen om te internetten wil ik die prijs al 100% betalen, ideaal, lekker op de bank. Gaat niet lekker met laptop of iPhone.

  Persoonlijk vind ik games totaal zinloos (daar zijn spelcomputers veel beter in), maar dat is ook voor velen niet zo.

  Ieder zijn ding, en “zonde van geld” is erg relatief (ik vind dat van roken, drank en postcode loterijen…. en hoeveel % in NL doet dat?)

 21. Origineel geplaatst door Mark
  Lekker is dat. 8 april ga ik naar NYC voor 5 dagen. Dacht even de iPad2 mee te nemen maar online is er al een levertijd van 3-4 weken. Zal je net zien dat ik met lege handen thuiskom

  Gewoon elke mogelijke winkel langsgaan, dan moet het lukken er een te krijgen 🙂 .

 22. Origineel geplaatst door Jantje
  Origineel geplaatst door RonHeerlijk al die luxe problemen.inderdaad…..Het is blijkbaar een echt “probleem” als je er niet als eerste bij bent. Stel je voor dat je vrienden/collegas hem eerder hebben…. Dan ben je toch echt een loser.Gelukkig zijn er ook nog echte problemen in de Wereld….

  Dat zijn mensen die de noodzaak er van in zien om zo snel mogelijk de nieuwste gadgets te hebben, het feit dat Apple keer op keer binnen korte tijd door voorraad is das niet goed.

  Weet je wat nu zal gebeuren? Kijk wat bij iPhone 4 gebeurde, een toestel van 640 euro ofzo ging in prijs omhoog tot gemiddeld 1000 euro.

 23. @iPadGoofy: Onzin. Dixons neemt nog reserveringen aan, en apple stores ook. Sterker, Dixons in Den Bosch zit nu pas op 21 reserveringen. En ze verwachten toch wel iets meers dan 21 aiPad’s binnen te krijgen.
  Paniekzaaier…

 24. @Pluto: Als je niet weet waar je het over hebt, geef dan ook geen commentaar!
  Op de site van Dixons kon je de iPad reserveren, na een paar dagen stond er dat er niet meer besteld kon worden omdat ze op waren 😉

 25. @Stephan: Dat kan ik wel denk ik..
  In elke krant ongeveer heeft gestaan dat de iPad al door zijn eerste voorraad heen was. Ook met de iPhone 3Gs en iPhone 4 volgens mij. Door de voorraden beperkt te houden en dus snel er door heen te zijn, krijgen ze veel media aandacht.
  Ik bedoel, ik heb nergens gelezen dat de Galaxy S of de Galaxy Tab al door zijn voorraad heen is.

  Natuurlijk is er ook een andere kant. Geen enkele reader/tablet verkoopt zo goed als de iPad. De App Store op 5th avenue had maarliefst 2700 iPad’s in voorraad. Dat is natuurlijk ook heel erg veel. Maar op basis van wat dit getal is gebaseerd(tijdens het bestellen), dat weet ik niet.

 26. ik hoorde dat er maar 750 ipads naar heel nederland komen van een reseller..wie denkt dat dit in de buurt zit? of zal het meer zijn?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.