Zomertijd levert in VS opnieuw klokproblemen op

Zomertijd levert in de VS opnieuw problemen op met de iPhone-klok. Bij sommige gebruikers werd de klok vooruit gezet, terwijl de zomertijd ter plaatse nog niet inging.

iphone klokAfgelopen najaar werden heel wat mensen getroffen door de wintertijdbug, waardoor hun iPhone-wekker niet op tijd of helemaal niet afging. Nu afgelopen weekend de Daylight Savings Time in enkele Amerikaanse staten is ingegaan, traden er opnieuw problemen op. Onder andere in Arizona melden gebruikers dat hun iPhone-klok een uur vooruit werd gezet, terwijl daar de zomertijd nog niet ingaat. In Canada werd de klok bij sommige gebruikers eerst een uur vooruit gezet en daarna twee uren terug.


Een mogelijke oorzaak, is dat er een fout is opgetreden bij de tijdserver van Apple. Het zou ook een bug in het iOS kunnen zijn, waardoor de tijd niet goed loopt, ook al beweert Apple zelf dat het zomer- en wintertijdprobleem in november 2010 al werd opgelost.

Eén ding is echter wel zeker: slechts een klein deel van de gebruikers die in de betreffende tijdzone zitten, is erdoor getroffen. Uit een poll bij 9to5mac bleek dat slechts 6% de klok een uur vooruit zag gaan en nog eens 8% zag de klok onterecht een uur achteruit gaan. In Europa is het pas op 27 maart tijd om de klok een uur vooruit te zetten. Je hebt dus nog tijd genoeg om een wekker aan te schaffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.