Amber Alert

Facebook gaat Amber Alerts in Nederland tonen

Het waarschuwingssysteem Amber Alert werkt vanaf vandaag samen met Facebook in Nederland. Je krijgt in je tijdlijn bericht als een kind in de buurt wordt vermist.

Amber Alert FacebookIs er een Amber Alert verstuurd in Nederland? Dan zal je dit voortaan meteen gaan zien in de Facebook-app. Facebook heeft de Nederlandse ondersteuning voor Amber Alert namelijk officieel toegevoegd.

Er is al langer een Amber Alert-pagina op Facebook, waarvan je berichten kunt ontvangen als je hem een like geeft. Dat is vanaf vandaag echter niet meer nodig: iedereen krijgt Amber Alerts in de buurt te zien, ongeacht of je de dienst volgt op Facebook. Ook op de website van Facebook verschijnen de Amber Alerts.

Amber Alert is een waarschuwingssysteem van de politie om mensen te informeren over vermiste kinderen. Door foto’s van de verdwenen kinderen te tonen wordt de kans vergroot dat iemand de kinderen herkent, zodat ze teruggevonden worden. Amber Alert wordt ieder jaar meer dan honderd keer ingezet. Dat gebeurt meestal lokaal: er wordt slechts een paar keer per jaar een landelijk bericht verzonden.

De Facebook-ondersteuning zorgt ervoor dat Amber Alert veel meer mensen kan bereiken. In 2012 verscheen er een iPhone-app van Amber Alert, waarmee je pushberichten ontvangt als een kind in de buurt wordt vermist.

Facebook introduceerde in januari dit jaar voor het eerst Amber Alerts. De dienst werd toen nog alleen in het buitenland ondersteund.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2015, 10:16
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.