Amber Alert brengt Nederlandse iPhone-app uit

Amber Alert Nederland heeft een app uitgebracht waarmee je vermiste kinderen kunt helpen zoeken. Het gaat om een officiële app, waarin je ook de eigenschappen van je eigen kinderen kunt vastleggen, zodat ze bij vermissing sneller opgespoord kunnen worden.

amber alert nederland appAmber Alert Nederland kondigt vandaag een iPhone-app aan, waarmee iedereen kan meezoeken naar vermiste kinderen. Toen we vorig jaar over een andere Amber Alert-app schreven, klom Amber Alert Nederland meteen in de pen: het ging hier niet om een initiatief van Amber Alert Nederland! Afgelopen november kwam er al een onofficiële Amber Alert NL-app beschikbaar en de Nederlandse politie waagde zich óók nog aan een Amber Alert-app. Genoeg mogelijkheden dus om vermiste kinderen te gaan zoeken en daar komt met de vandaag aangekondigde app nog een extra mogelijkheid bij. Een Android-app is nog in ontwikkeling.

Amber Alert is een waarschuwingssysteem van de politie om mensen te informeren over vermiste kinderen. Door foto’s van de verdwenen kinderen te tonen wordt de kans vergroot dat iemand de kinderen herkent, zodat ze teruggevonden worden. Meldingen worden al via de website en sociale netwerksites verspreid. De inhoud van de Amber Alert-app is dan ook identiek aan wat je op de website kunt aantreffen. Er zit echter nog een extra functie in: je kunt van je eigen kinderen alvast alle relevante informatie opslaan, zoals foto, lengte, gewicht en andere lichamelijke kenmerken. Raak je je kind kwijt op het strand, dan kun je makkelijker alle strandwachten vragen om uit te kijken naar het het kind. De organisatie achter de app meldt dat de app is geïnspireerd door de FBI. De behoefte om mee te helpen kinderen te zoeken is blijkbaar groot onder de Nederlanders: de app schoot in korte tijd naar nummer 1 in de lijst met gratis apps.

Downloaden: Amber Alert (gratis)

amber-alert-nederland

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2012, 20:17
Categorie Kinderen
Onderwerpen amber alert, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.