DxO One

DxO One: hang een 20,2-megapixelcamera aan je iPhone

Niet tevreden met je iPhone-camera? Met de DxO One hang je een 20,2-megapixelcamera aan je iPhone.

DxO OneNiet tevreden met de camera van je iPhone? De DxO One is een externe camera die je kunt aansluiten op de Lightning-poort van de iPhone 5 en nieuwer. Je hebt hierdoor een 20,2-megapixelcamera tot je beschikking, die volgens de makers foto’s op DSLR-niveau kan maken. Je gebruikt het iPhone-scherm om te zien wat je fotografeert, waardoor de camera zelf vrij compact is gebleven.

De DxO One heeft een diafragma van 1.8 en een 32mm-lens. De CMOS BSI-sensor kan volgens de makers foto’s maken in situaties met zeer weinig licht. Het moet er allemaal voor zorgen dat je een krachtige camera op zakformaat hebt, om aan te sluiten op de iPhone. De DxO One is 108 gram en 6,9 centimeter hoog.

Je bedient de DxO One vanuit een bijbehorende iPhone-app. Je ziet hierin wat je probeert te fotograferen, met aan de linkerzijde knoppen voor de camerainstellingen. Je kunt de diafragmagrootte aanpassen van 1.8 naar 11, of de sluitertijd verhogen naar maximaal 1/8000. De DxO One ondersteunt een ISO-waarde van maximaal 51200. Alle instellingen zijn individueel te veranderen, maar je kunt ook een bepaalde scene instellen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om alleen de sluitertijd of het diafragma te veranderen, net als op een DSLR-camera.

DxO One app

Foto’s kunnen automatisch op de iPhone worden opgeslagen, maar de camera heeft ook een ingebouwde microSD-poort. Afbeeldingen kunnen namelijk worden bewaard in RAW-formaat, waardoor je ze tot in detail achteraf kunt bewerken.

Op het moment is de DxO One alleen in de Verenigde Staten te bestellen. Een Europese verkoop wordt echter voorbereid. Je kunt je aanmelden voor een pre-order-nieuwsbrief, zodat je mail ontvangt zodra de DxO One hier beschikbaar is. De camera zal worden verkocht voor 649 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2015, 11:20
Categorie Accessoires
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.