Amazon Music

Muziekdienst Amazon Music gestart in Nederland en België

Amazon Music is gestart in Nederland en België. De muziekdienst van Amazon laat je voor 10 euro per maand luisteren naar miljoenen nummers - net als Apple Music en Spotify.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vanochtend schreven we dat voor het eerst de Amazon Alexa-app in Nederland en België te downloaden is. Maar Amazon lijkt meer van plan: ze hebben nu ook de muziekdienst Amazon Music Unlimited uitgerold in Nederland en België, plus 26 andere landen. Je kunt kiezen uit twee betaalde varianten. Apple Music en Spotify krijgen er dus concurrentie bij.

Amazon muziekdienst in Nederland en België

Amazon Music Unlimited bestaat sinds 2016 in de Verenigde Staten is vanaf vandaag in Nederland en België te gebruiken. De dienst biedt meer dan 40 miljoen nummers, duizenden afspeellijsten en persoonlijke zenders, die zijn samengesteld door muziekexperts van Amazon. Aanmelden kan via de website van Amazon.

Amazon Music werkt met Alexa

De muziekdienst werkt samen met de digitale assistent Alexa, dus dit kan een reden zijn waarom de app nu ook in de App Stores van de Benelux te vinden is. Je kunt muziek zoeken en afspelen door Alexa te vragen naar bepaalde artiesten, nummers of albums, maar dit werkt alleen in het Engels. Net als bij Apple Music kun je vragen naar bepaalde genres zoals “Alexa, play hip hop” of “Alexa, play David Bowie”. De bijbehorende Amazon Music-app konden we nog niet in de Nederlandse App Store vinden; de Android-app is er al wel.

Amazon Music

Met Amazon Music heb je toegang tot allerlei persoonlijke lijstjes, gebaseerd op je luistergedrag. Daarnaast zijn er toplijsten die door Amazon zelf zijn samengesteld en heb je de mogelijkheid om offline te luisteren. Er zijn apps voor iOS, Android, Fire TV, desktop en elke webbrowser. Daarnaast kun je de muziek via de Echo-speakers beluisteren.

Amazon kondigt in het persbericht aan dat de Echo-speakers vanaf vandaag ook in de 28 nieuwe landen beschikbaar zullen komen. Eerder kon je de speaker alleen via een omweg kopen, bijvoorbeeld via Amazon Duitsland.

Deze Amazon Echo-speakers zijn in Nederland te koop

Je kunt momenteel kiezen uit de volgende speakers:

Het gaat hier om een speciale ‘International Version’ van de speakers. Deze zijn in vergelijking met de Amerikaanse versie iets simpeler. Zo kun je geen muziek afspelen via Spotify en kun je ook geen boodschappen bij Amazon bestellen. Ook werken ze alleen in het Engels.

Zelfde prijsniveau als Apple Music
De goedkoopste optie om Amazon Music te beluisteren is een Individual Plan van €9,99. Hiermee heb je één account voor al je apparaten. Ook is er een Family Plan voor €14,99 per maand waarmee je met zes personen kunt luisteren. Eerder bracht Amazon al de videodienst Amazon Prime Video naar Nederland, waarbij je voor een relatief laag bedrag per maand onbeperkt naar films en tv-series kunt kijken.

Verschil met Amazon Prime Music

Amazon heeft ook de muziekdienst Amazon Prime Music, die met 2 miljoen muzieknummers heel wat beperkter is. Deze muziekdienst kun je (nog) niet in Nederland afsluiten. Daarnaast heeft het bedrijf vorige maand Amazon Prime in Nederland beschikbaar gesteld, waarmee je zonder kosten producten kunt laten bezorgen.

Op moment van schrijven is de Amazon Music-app nog niet in de Nederlandse App Store te vinden, maar je kunt al wel downloaden via de Amerikaanse App Store en de link hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2017, 12:05
Categorie Diensten
Onderwerpen amazon, muziek, muziekdienst, streaming
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.