Tikkie: betalen in winkel

Met Tikkie kun je nu ook in de winkel afrekenen

Met Tikkie kun je nu ook in een winkel afrekenen. Het gaat voorlopig om een proef met afhaalmaaltijden in Amsterdam.

Tikkie: betalen in winkel

Je loopt de winkel in, naar een speciaal schap met maaltijden. Je scant met de iPhone-camera de verpakking en rekent daarbij meteen af. Met Tikkie is het vanaf vandaag mogelijk om in winkels af te rekenen, al gaat het voorlopig wel om een erg kleine proef.

Tikkie: afrekenen in de winkel

Met de Tikkie-app kun je al langer geld overmaken tussen vrienden door een betaalverzoek te sturen. Aanvankelijk was de betaalmethode bedoeld voor consumenten onderling, maar vanaf nu kun je er ook in de winkel mee terecht. Bij een Amsterdamse winkel (Munch Fit Food To Go) gaat de pilot van start. De proef is onderdeel van een groter project in de Beethovenstraat in Amsterdam, waarbij allerlei winkelinnovaties worden getest.

Tikkie: betalen in winkel

ABN AMRO, maker van de Tikkie-app, heeft samen met de winkelier een speciaal Grab & Go-schap gemaakt met sapjes, wraps en maaltijden. Na het scannen van de verpakking met de iPhone-camera opent vanzelf de iDeal-betaalpagina in Tikkie. Na betaling zie je de vertrouwde animatie. Of het afrekenen met Tikkie in de winkel ook op grotere schaal wordt ingevoerd is nog niet bekend. ABN AMRO wil er vooral ervaring mee opdoen.

Ook tijdens de Winterparade in de RAI in Amsterdam wordt het mogelijk om met Tikkie te betalen en bestellingen te plaatsen. De tafels en de menukaarten zijn voorzien van QR-codes, die je via de app kunt scannen.

ABN AMRO introduceert daarmee een idee dat jaren geleden al door Rabobank-dochter MyOrder is bedacht: in 2009 konden we al drankjes afrekenen in de horeca. Dat werkte alleen niet met QR-codes, maar met een menukaart in de app.

Via: Emerce

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2017, 14:59
Categorie Apps
Onderwerpen abn amro, mobiel betalen
Device iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.