Amazon najaar 2019

Dit zijn de nieuwe Amazon Echo-speakers voor najaar 2019

Amazon heeft niet alleen draadloze oortjes aangekondigd, er werden ook meerdere Echo-speakers en Ring-producten onthuld. Hieronder bespreken we Amazon's belangrijkste aankondigingen op het gebied van smart home.

Amazon is in Nederland misschien niet zo’n huishoudmerk als de Verenigde Staten en Duitsland, maar toch is het goed om op de voet te volgen wat de techreus zoals aankondigt. Soms zitten er best interessante dingen bij en omdat er onnoemlijk veel Alexa Skills zijn ontwikkeld, kan het zomaar zijn dat de functie die jij zoekt op een Amazon-apparaat beschikbaar is. We bespreken hieronder de belangrijkste aankondigingen. Maar let op, want Amazon Alexa werkt momenteel alleen nog in het Engels en de producten zelf worden vaak niet rechtstreeks naar Nederland en België verzonden. Amazon heeft speciale internationale edities van de Echo-speakers, die vaak duurder en minder interessant zijn. Je moet dus wel wat moeite doen om deze spullen in huis te halen!


Nieuwe Echo

Nieuwe Echo-speaker

Amazon heeft een nieuwe slimme speaker uitgebracht. De Echo heeft nu de eigenschappen gekregen van de Echo Plus, met dezelfde drivers en een 3-inch woofer. De speaker klinkt luider, helderder en heeft een krachtiger bas. En dat is een goede ontwikkeling, want de Echo liep altijd wat achter op audiokwaliteit. De nieuwe Echo kan daadwerkelijk voor het afspelen van muziek worden gebruikt. Ook heeft de Echo een nieuw stoffen hoesje gekregen. Je kunt bovendien kiezen voor een nieuwe kleur lichtblauw.

Amazon Echo Studio

Echo Studio

De Echo Studio is bedoeld voor 3D-audio. Er zitten vijf speakers in: drie midrange speakers, een speciale tweeter voor hoge frequenties en een 5,25-inch woofer voor de lagere tonen. Het apparaat lijkt op een HomePod. De Echo Studio is bedoeld voor de echte audioliefhebber en ondersteunt Dolby Atmos. Verder kan het verbinding maken met 4K Fire TV om het geluid af te spelen van de film of serie die je zit te kijken. De Echo Studio is bovendien geknipt voor de nieuwe Amazon HD Music-dienst, waarbij je muziek in hogere kwaliteit kunt luisteren. Hij kost $200 en is in pre-order te bestellen.

Echo Show 8

Echo Show 8

Dit is alweer de derde versie van de Echo met ingebouwd scherm. Technisch gezien is hij vrijwel gelijk aan de Echo Show 5 van een paar maanden geleden. Hij heeft een groter 8-inch scherm, maar de audio- en videokwaliteit is verder hetzelfde. Volgens Amazon is deze ideaal om in de keuken te zetten, omdat je daar graag een wat groter scherm hebt. Je kunt timers instellen, video’s afspelen en recepten opvragen. Dit grotere model is ook iets duurder, namelijk $130 in plaats van $90.

Echo Dot met klok

Echo Dot met klok

De Echo Dot heeft een ingebouwd digitaal klokje gekregen. Deze zit aan de voorkant en toont de temperatuur als je vraagt wat het weer is. Voor de rest is het identiek aan de gewone Echo Dot. Je kunt deze in pre-order bestellen voor $60.

Echo Glow

Echo Glow

Voor de kinderen is er een Echo Glow, een lamp die je in elke gewenste kleur kunt laten schijnen. Ook kun je timers instellen en zal de lamp dimmen als je in slaap valt. De volgende ochtend gaat de Echo Glow wat feller schijnen, zodat je als een soort WakeUp-licht wakker wordt. Hij kost $30.

Nieuwe Ring-camera’s

Er komen twee nieuwe Ring-camera’s, namelijk een Stick Up Cam die je binnen of buiten kunt plaatsen. Er zijn drie manieren om deze van stroom te voorzien: via een stroomkabel, via de interne batterij of een zonnecel. Deze laatste is verkrijgbaar als los accessoire. De functies zijn hetzelfde als de eerdere Stick Up, zoals nachtzicht en bewegingsdetectie. hij kost $100.

Ook komt er een nieuwe Indoor Cam voor binnenshuis. Deze is goedkoper en heeft een stroomaansluiting nodig. Hij kost $60.

Nieuwe Eero-routers

Niet zo populair in Europa, maar wel een product dat tegenwoordig eigendom van Amazon is: de Eero Wi-Fi-routers. Er is een vernieuwde Eero-router die groter en dikker is dan den Eero Pro. Dezelfde functies zitten erin, zoals dualband radio, mesh-netwerkfuncties en een optioneel abonnement om je netwerk te beheren. Ze zijn goedkoper geworden: een router kost $99 en voor een pakket met drie reken je voortaan nog maar $249 af.

Amazon kondigde ook een nieuw netwerkprotocol aan, namelijk Amazon Sidewalk. Deze maakt gebruik van de 900 MHz-band en maakt verbinding met allerlei energiezuinige apparaten in en om het huis. Amazon gaat zelf een tracker voor huisdieren maken, de Ring Fetch. Deze werkt met Sidewalk en komt volgend jaar beschikbaar.

Meer functies voor Alexa

Ook krijgt Alexa er enkele nieuwe functies bij. De assistent houdt bijvoorbeeld meer rekening met emoties, dus als je schreeuwt weet Alexa dat je boos bent. Je kunt ook stemmen van bekende artiesten aanschaffen voor $1 per stuk. Acteur Samuel L. Jackson geeft daarbij de aftrap.

Er komen nieuwe meertalige modules voor mensen die willen wisselen tussen twee talen. Denk bijvoorbeeld aan Engels, Spaans, Frans, Indiaas Engels en Hindi. Ouders kunnen ook een whitelist maken van contacten waarmee kinderen mogen chatten via Alexa. Ook kunnen kinderen chatten met andere kinderen die een Echo hebben. Beide ouders moeten hiervoor toestemming geven.

Daarnaast kondigde Amazon eigen draadloze oordopjes, een bril en een ring aan, die ook allemaal met Alexa werken.

Bekijk ook

Amazon onthult eigen 'AirPods' met Alexa en Siri

Ook Amazon heeft nu eigen draadloze oordopjes. De Echo Buds spelen in op de hype die de AirPods hebben veroorzaakt. Maar ze zijn niet wit. Daarnaast kondigde Amazon een bril en een ring met Alexa-functies aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.