Amazon Alexa Echo

Amazon onthult eigen ‘AirPods’ met Alexa en Siri

Maar je kunt ook praten tegen een ring of bril
Ook Amazon heeft nu eigen draadloze oordopjes. De Echo Buds spelen in op de hype die de AirPods hebben veroorzaakt. Maar ze zijn niet wit. Daarnaast kondigde Amazon een bril en een ring met Alexa-functies aan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Amazon Echo Buds

Integendeel, Amazon heeft gekozen voor stemmig zwart. Er zitten ook geen tandenborstelstokjes aan. De Echo Buds lijken meer op de draadloze oordopjes van andere fabrikanten. De actieve noise cancelling is ontwikkeld in samenwerking met de audiospecialisten van Bose. Je kunt dit ook uitschakelen.


Er waren eerder al geruchten over eigen oortjes van Amazon. Vooral in de VS heeft de fabrikant erg veel macht (en klanten), waardoor ze best eens populair kunnen worden. De Echo Buds werken met iOS en Android-smartphones en hebben twee functies: muziek afspelen en een virtuele assistent aansturen.

Echo Buds

Wat het gebruik van assistenten betreft geeft Amazon je meteen heel wat keuze. Behalve met de eigen assistent Alexa werkt het ook met Siri en Google Assistent. Voor Alexa zitten er nog wat extra functies in, zoals je weg vinden in Whole Foods-supermarkten, die eigendom van Amazon zijn.

Amazon Alexa Echo

Er zitten twee microfoons aan de buitenkant van de oortjes en één binnenin. Deze werken met elkaar samen om omgevingsgeluid te onderdrukken en zorgen ervoor dat de spraakopdrachten goed worden verstaan. Elk oortje heeft twee uitgebalanceerde drivers voor een prima geluid en dynamische bas. Amazon beweert dat ze zijn geïnspireerd door de in-ear monitors die professionele muzikanten gebruiken.

Echo Buds Amazon

De batterijduur is 5 uur voor de oortjes, oplopend tot 20 uur als je het doosje gebruikt. Er zitten drie verschillende eartips bij en ook ‘vleugels’ om ze nog beter in je oor te stoppen. De oortjes hebben een IPX4-rating, zodat ze spatwaterbestendig zijn en geschikt om mee te sporten.

De prijs ligt op $129 en daarmee is Amazon gunstiger geprijsd dan de AirPods met gewoon oplaaddoosje. Vooral voor Android-gebruikers kan het interessant zijn. iPhone-gebruikers grijpen misschien liever naar de echte AirPods (of de PowerBeats Pro) waarmee je extra functies hebt. De oortjes worden vanaf 30 oktober geleverd aan klanten.

Echo Frames

Echo Frames

Verder heeft Amazon de Echo Frames aangekondigd, een bril met microfoon om Alexa-spraakopdrachten te geven. Er zitten vier kleine speakers in, die de audio in de richting van de oren sturen, zonder dat de omgeving zich eraan stoort. Echo Frames ziet eruit als een normale bril en kan ook worden voorzien van brillenglazen op sterkte. De bril werkt met Alexa en Google Assistent. Het is voorlopig een pilotproject, waarvan een beperkt aantal voor betatesters beschikbaar komen. Ze kosten $180.

Echo Loop

Echo Loop

De Echo Loop is een slimme ring. Er zitten twee microfoons en een kleine speaker in. Met trillingen krijg je feedback en je kunt reageren op notificaties. Ook kun je vragen aan Alexa sturen. De ring zal in kleine aantallen worden verkocht voor $100 en is niet waterbestendig.

Over de nieuwe Alexa-speakers en Ring-camera’s zullen we in een aparte nieuwspost berichten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.