iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture peilt: voor welke standaardapp gebruik jij een beter alternatief?

Je iPhone en iPad worden standaard geleverd met heel veel apps, maar er zijn ook genoeg alternatieven. Wij zijn daarom benieuwd voor welke standaardapp jij een beter alternatief gebruikt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple levert standaard 35 apps mee bij een iPhone en 29 bij een iPad. Het voordeel van deze apps is dat ze nauw met elkaar samenwerken en sterk geïntegreerd zijn in iOS. Je vindt soms functies die andere apps niet hebben of simpelweg niet kúnnen toevoegen. Toch zijn er ook heel veel apps van derden partijen die meer mogelijkheden bieden en daardoor beter zijn dan Apple’s eigen standaardapps. Geldt dat voor jou ook? Laat in onze poll weten voor welke standaardapps jij meestal een alternatief gebruikt.

iCulture peilt: alternatieven voor standaardapps

In onze poll kun je zoveel apps invullen als je wil. Het gaat erom dat je de standaardapps invult waarvoor je het merendeel van de tijd een beter alternatief gebruikt. Gebruik jij bijvoorbeeld meestal Buienradar om het weer te checken, maar open je sporadisch wel eens de standaard Weer-app, dan kun je deze dus aanvinken.

Click here to display content from www.opinionstage.com


Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Eerder op iCulture keken we al of een iPhone zonder standaardapps mogelijk is. Daaruit was de conclusie dat het nu nog niet haalbaar is, omdat je bijvoorbeeld voor veel apps geen alternatief als standaard in kan stellen. Je kan zelfs standaardapps verwijderen, hoewel dat niet voor allemaal geldt. Dat geldt bijvoorbeeld voor Safari en Camera, dus een iPhone zonder apps van Apple zelf is nu in iOS 12 nog geen mogelijkheid.

Bekijk ook

Opinie: Is een iPhone zonder standaardapps haalbaar?

Na de miljardenboete die Google van de EU kreeg, vraag je je misschien af of Apple ook beschuldigd kan worden van monopolistische praktijken. Stel dat Apple gedwongen wordt om apps zoals Safari, Mail en App Store niet meer standaard op de iPhone mee te leveren, kan dat?

Toch is het goed om eens verder te kijken dan alleen naar Apple’s eigen apps. Er zijn heel veel goede mail-apps voor iPhone en iPad en als je op zoek bent naar een andere notitie-app voor je iPhone zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Het voordeel van veel alternatieve apps is dat deze vaak ook op andere platformen beschikbaar zijn, zoals Android of Windows. Als je niet alleen maar op Apple-producten werkt, kan het daardoor handiger zijn om een alternatief te gebruiken, zodat je op alle apparaten dezelfde ervaringen hebt. Dat geldt ook als je bijvoorbeeld veel op de desktop werkt. Bij veel apps van derden is vaak een goede desktopapp beschikbaar.

Bekijk ook

Standaardapps verwijderen van je iPhone en iPad

Gebruik je bepaalde standaardapps niet meer op je iPhone en iPad, dan kun je ze verwijderen. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt, wat precies de gevolgen zijn en om welke apps het gaat.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.