Flow voor iPad: op groot scherm door je Instagram-foto’s bladeren

Flow voor iPad is een mooie en snelle app waarmee je Instagram-foto's en -video's op groot scherm kunt bekijken. Ideaal om lekker te bladeren.

flowInstagram gaat al een tijdje mee, maar er is nog steeds geen iPad-app beschikbaar. En dat is jammer, want hoewel nog weinig mensen foto’s met hun iPad maken, zijn de filterkunstwerkjes wel degelijk geschikt om op groot scherm te bekijken en bewonderen. Vandaar dat er apps blijven verschijnen die deze mogelijkheid wel bieden, zoals Flow for Instagram. In Flow kun je jouw Instagram-foto’s en video’s op allerlei manieren bekijken, op andermans foto’s reageren, foto’s liken en je profiel beheren. Het is een mooie en snelle app, ideaal om lekker in te bladeren of jouw creaties aan anderen te tonen.

Zodra je je Instagram-account aan Flow hebt gekoppeld zie je alle Instagram-foto’s van je tijdlijn, weergegeven in mooie grote vensters. De app maakt gebruik van een menubalk aan de linkerkant, waarmee je kunt schakelen tussen alle tabbladen, die grotendeels overeenkomen met de onderdelen in Instagram zelf. Om deze balk op te roepen kun je helemaal naar links vegen, maar makkelijker is het om aan de linkerkant van je scherm een korte veeg naar rechts te doen. Door op het hartje in de te tikken kun je alle foto’s die je likes hebt gegeven bekijken, bij het sterretje vind je alle foto’s met een bladwijzer. Om naar tags, gebruikers en locaties te zoeken tik je op het vergrootglas. Helemaal onderin vind je de Flow-knop, die je naar een tabblad met tutorials en uitleg leidt.

foto 2

Soepel en handig

Tot zover weinig nieuws onder de zon, maar Flow heeft wel degelijk een aantal functies en kwaliteiten die de app de moeite waard maken. Zo worden zowel de foto-overzichten als de enkele foto’s op een mooie manier gepresenteerd, met grote en scherpe foto’s waarop je kunt inzoomen. Bovendien is de bediening van de app snel en soepel. Een extra bonus zijn de slimme navigatie-opties, die je langzaam maar zeker ontdekt. Zo kun je een foto in jouw tijdlijn-overzicht langer indrukken om de gebruikersnamen te zien en kun je foto’s aantikken om er op groot scherm doorheen te bladeren.

peak

In die blader-weergave van je tijdlijn is overigens nog een andere slimmigheid te vinden: Peak. Als je naast een foto op de profielfoto van een persoon drukt zie je een snelle weergave – een sneak peak– van het profiel en de foto’s van deze persoon, zonder dat je meteen naar het profiel van die persoon wordt geleid. In Instagram zelf gebeurt dit wel, waarschijnlijk ook vanwege de beperkte ruimte op een iPhone-scherm.

Dat je iemands profiel en foto’s kunt bekijken zonder er meteen te worden heengestuurd is precies zo’n extra die een iPad-versie wel kan bieden, wat een app als Flow echt een aanvulling maakt. We kunnen daarom alleen maar hopen dat de uiteindelijke iPad-app van Instagram enigszins op Flow zal lijken. Alternatieven voor Flow zijn Instagrab of Primary, maar die kosten respectievelijk €2,69 en €1,79, terwijl Flow gratis is.

Downloaden: Flow for Instagram (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2013, 12:48
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen instagram, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.