Gerucht: ‘Alleen officiële laders bieden sneller opladen op de nieuwste iPhones’

Vanwege USB PD 3.0-standaard
De aankomende nieuwe iPhones kunnen sneller opgeladen worden, maar je hebt daar volgens geruchten wel een officiële oplader voor nodig. Dat betekent dat niet elke willekeurige USB-C-lader geschikt is.

Sinds vorig jaar ondersteunt de iPhone snelladen, maar dit jaar is Apple van plan om er meer uit te halen. Onder andere met een standaard meegeleverde 18W-lader met USB-C, zodat je nieuwe iPhone binnen een aantal minuten weer helemaal opgeladen is. Macotakara beweert nu dat ze van bronnen vernomen hebben dat alleen officiële opladers hiervoor geschikt zijn.

‘Alleen officiële laders geschikt voor sneller opladen’

Macotakara baseert zich op bronnen bij de leveranciers. Die beweren dat het gebruik van een third-party USB-C-oplader niet geschikt is voor snelladen. Zelfs als een lader 18W levert, net als de volgens geruchten meegeleverde oplader, wordt de snelheid teruggebracht naar 2,5W. Laders moeten volgens de bronnen namelijk voldoen aan de USB Type-C Authentication-standaard, dat lang niet voor alle opladers geldt. In de praktijk betekent het dus dat alleen gecertificeerde officiële laders geschikt zijn. Waarschijnlijk betekent dat niet dat je alleen de lader van Apple kan gebruiken, maar het maakt de keuze wel beperkter.

Renders van iPhone-lader met 18 Watt.

Door de ondersteuning van de nieuwe USB PD 3.0-standaard, wordt de beveiliging verbeterd. Dat zorgt er dus wel voor dat je niet zomaar een willekeurige oplader van de Kruidvat of Amazon kan gebruiken om de 2018 iPhones sneller op te laden. De laders blijven dan wel werken, maar op de normale snelheid die de standaardlader geeft.

Eerder schreven we al dat Apple’s nieuwe 18W-lader niet los verkrijgbaar is zodra de 2018 iPhones uitkomen. Dat betekent dus dat je niet zo eenvoudig een tweede adapter in huis kan halen die geschikt is voor deze snellere laadtechniek. Het is de verwachting dat de oplader op een later moment wel gewoon los te koop is.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple's snellere 18W-lader voorlopig alleen geleverd bij nieuwe iPhones'

Naar verwachting levert Apple de nieuwe iPhones met een snellere 18W-lader. Maar als je van plan was om een tweede oplader erbij te kopen, moet je volgens bronnen op zoek naar een alternatief. De losse verkoop begint namelijk pas later.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.