SketchAR maakt van iedereen een tekenwonder

SketchAR is ontwikkeld voor mensen die geen tekentalent zijn, maar toch willen tekenen. De app helpt je om mooie afbeeldingen te tekenen, bijvoorbeeld op papier of zelfs op een muur. Dat kan met behulp van de augmented reality-mogelijkheden van je iPhone.

Sinds Apple ARKit heeft toegevoegd aan iOS, zijn er allerlei nieuwe mogelijkheden met iPhones en iPads bijgekomen. Soms zijn die praktisch, soms iets minder. In elk geval vergroten ze de opties die je met je Apple-toestel hebt. Vandaag hebben we weer een interessante nieuwe app voor je: SketchAR.

SketchAR gebruiken

De SketchAR-app werkt heel eenvoudig, al is het geheel iets minder makkelijk in gebruik. Je selecteert een afbeelding die je graag op papier wil zetten, of zoekt binnen de foto’s in je telefoon naar iets dat je zou willen tekenen. Vervolgens zet de app die foto om in een eenvoudig over te tekenen geheel.

Als je een afbeelding of schets geselecteerd hebt, vraagt de app om vijf cirkels op je papier te zetten. Drie daarvan moeten bovenin beeld zitten, eentje links en eentje onderin. Op die manier kan de app de virtuele afbeelding fixeren, zodat je je telefoon kan bewegen zonder dat de afbeelding verschuift. Dat is wel zo makkelijk als je bijvoorbeeld een lamme arm begint te krijgen.

Mooi is dat SketchAR het ook mogelijk maakt om op muren te tekenen. Heb je dus altijd al een grote muurschildering willen hebben, dan kan je de app daar ook voor gebruiken. Niet al deze functies zijn gratis. Zo betaal je €1,09 om te leren hoe je een hond tekent, en €2,29 voor een lespakket met drie verschillende tekencursusssen.

Vele mogelijkheden
Natuurlijk is SketchAR maar een van de vele mogelijkheden die ARKit Apple-gebruikers biedt. Zo kan je je keuken opmeten met behulp van een speciale app, is het mogelijk om met behulp van augmented reality een wandelroute te projecteren op je ‘echte’ omgeving en kan je zelfs kijken hoe je eruit ziet met bijvoorbeeld een ander kapsel. Een tijdje geleden zetten we die en andere mogelijkheden van ARKit op een rij, voor als je nog meer inspiratie zoekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2018, 12:39
Categorie Apps
Onderwerpen arkit, augmented reality, tekenen
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.