AirPower met AirPods

Gerucht: ‘AirPower in productie, binnenkort in de winkel’

Apple zou zijn begonnen met de productie van de AirPower, de draadloze oplaadmat die de beloofde deadline van 2018 niet haalde. Pegatron zou op 21 januari beginnen met de massaproductie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het blijkt uit informatie van de in Hongkong gevestigde website ChargerLAB. Op basis van een ‘betrouwbare bron’ beweren zij dat Pegatron op 21 januari begint met de massaproductie. Bovendien zal de Chinese fabrikant Luxshare Precision binnenkort de productie van de AirPower starten. Luxshare maakt nu al de AirPods en de Lightning-naar-USB-C-kabels. Bovendien is het bedrijf lid van het Wireless Power Consortium, de organisatie die de Qi-standaard regelt.

‘AirPower in productie’

Uit eerdere geruchten zou al blijken dat Luxshare de aangewezen fabrikant zou zijn voor de AirPower. In februari 2017 zou Apple al de keuze op deze fabrikant hebben laten vallen, naast de vaste toeleverancier Pegatron. De AirPower bevat volgens de bron drie lagen met spoelen ‘in een opstelling 8-7-7, gezien vanaf de onderkant’. Mogelijk wordt hiermee bedoeld dat de onderste spoel 8 wikkelingen bevat en de bovenste twee 7.

Eerder zou Apple te maken hebben gehad met technische uitdagingen, zoals oververhitting en interferentie. Analist Ming-Chi Kuo denkt dat Apple de oplaadmat in het eerste kwartaal van 2019 gaat uitbrengen.

AirPower met AirPods

De AirPower is een ovale mat waarmee je meerdere apparaten draadloos kunt opladen. Het bijzondere is dat de hele mat geschikt is en dat er geen vaste punten zijn, zoals bij de huidige meervoudige oplaadmatten. De eerste versie van de AirPower liet Apple in september 2017 al zien, tegelijk met de introductie van de iPhone X. In een persbericht werd aangegeven dat de release voor 2018 stond gepland, maar dat heeft Apple niet gehaald. Een verklaring voor de vertraging heeft Apple nooit gegeven. Wel haalde het bedrijf alle info grotendeels van de website.

Als de AirPower er daadwerkelijk aan komt, zou dat ook kunnen betekenen dat de AirPods 2 er bijna aan komen in een uitvoering met draadloze oplaadcase. Kuo verwachtte deze ook begin 2019. Daarnaast komt er in 2020 volgens hem nog een compleet vernieuwde uitvoering van de AirPods.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 13 januari: Extra info over 8-7-7 toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.