Apple-producten 2016

Dit zijn Apple’s belangrijkste producten van 2016: vernieuwing of inhaalslag?

Apple bracht in 2016 veel nieuwe producten uit, waarvan we de 5 belangrijkste hebben uitgekozen. Was het een jaar van vernieuwing, of een inhaalslag? Oordeel zelf!

Het is het einde van het jaar, tijd om terug te blikken. Wat waren in 2016 de meest memorabele producten die Apple heeft uitgebracht? Wij hebben ze nog een keertje op een rij gezet, zodat je zelf kunt oordelen: was 2016 een tussenjaar voor Apple met vooral updates van bestaande producten, of was er toch genoeg vernieuwing met onder andere de AirPods en de Touch Bar?

Apple-producten 2016

#1 AirPods
We noemden ze in onze AirPods review het beste product dat Apple in 2016 heeft uitgebracht en daar staan we nog steeds achter. De AirPods zien er misschien een beetje vreemd uit, maar ze functioneren als een dolle. De batterijduur van 24 uur, het makkelijk koppelen, alles klopt. En terwijl veel mensen zich druk maken of ze de oortjes niet heel snel kwijtraken, hebben we in de praktijk gemerkt dat je je druk moet maken over iets heel anders: ze zijn glad, waardoor ze makkelijk uit je handen glijden. Dat kan onhandig zijn als je in een drukke trein staat.

Lees onze uitgebreide AirPods review voor meer informatie.

#2 MacBook Pro met Touch Bar
Vernieuwend? Ja! Goed ontvangen? Nou, nee. De introductie van de MacBook Pro met Touch Bar leidde vooral tot klachten dat Apple de professionele Mac-gebruikers in de kou laat staan. De Mac krijgt minder aandacht omdat Apple met zoveel andere activiteiten bezig is en onder druk staat om meer te innoveren met het paradepaardje, de iPhone. Toch heeft Apple met de MacBook Pro een mooie prestatie geleverd: de professioneel bedoelde laptop is dunner en lichter geworden, het kreeg een groter Force Touch-trackpad en een touchscreen aan de bovenkant van het toetsenbord. De mogelijkheden zijn eindeloos, want de inhoud van de Touch Bar verandert bij elk programma dat je gebruikt. Toch werd er – traditiegetrouw – vooral geklaagd over de batterijduur.

#3 Apple Watch Series 2
Na anderhalf jaar is wel duidelijk dat de Apple Watch nog niet om ieders pols zit. Veel mensen wachten af of zien nog niet het nut van een horloge die ook notificaties kan geven. Toch zijn de mensen die er wel eentje hebben gekocht tevreden over de Apple Watch. Bij de nieuwste versie (Series 2) heeft Apple bovendien de juiste insteek gevonden: veel mensen gebruiken een Apple Watch niet als mode-accessoire, maar om zich een gezondere levensstijl aan te meten met meer bewegen en regelmatig sporten. Vandaar dat de nadruk bij de Apple Watch Series 2 juist daarop ligt. Met GPS en waterbestendigheid is de Apple Watch nu ook geschikt om te zwemmen en hoef je niet steeds je iPhone mee te nemen. Een prima upgrade, al lukt het nog steeds niet om iedereen over te halen er eentje aan te schaffen.

Lees onze uitgebreide Apple Watch Series 2 review voor meer informatie.

#4 iPhone SE
Wat ons betreft een slimme zet van Apple: breng het geliefde formaat van de iPhone 5 opnieuw op de markt, maar met hedendaagse technologie. Er lopen nog een hoop mensen rond met de iPhone 4/4s en iPhone 5/5s, allemaal mensen die vroeg of laat willen upgraden en geen geld overhebben voor het duurste topmodel. Met de iPhone SE kan Apple ook die groep bedienen met een gloednieuw toestel voor een wat vriendelijker prijs. De iPhone SE heeft het uiterlijk van de iPhone 5 met de componenten van de iPhone 6s. Prima keuze.

Lees onze uitgebreide iPhone SE review voor meer informatie.

#5 iPhone 7 en iPhone 7 Plus
Dat de iPhone 7 en 7 Plus op de laatste plaats in dit rijtje staan, heeft een reden. Voor veel mensen waren het niet de meest vernieuwende toestellen, ook al had Apple zich uit de naad gewerkt om de storende naden aan de achterkant weg te halen. Dat laat ook meteen zien wat er in de ogen van veel mensen mis was met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus: er zat te weinig nieuws in, zeker als je oppervlakkig kijkt. De behuizing bleef hetzelfde en Apple voegde alleen twee nieuwe (zwarte) kleuren toe. Toch is de iPhone 7 een toptoestel, die in veel opzichten is verbeterd ten opzichte van de iPhone 6s. Met de dubbele camera kun je nu portretten met diepte maken, de iPhone is waterbestendig en de processor is zo snel dat het op geen enkele game vastloopt.

Lees onze uitgebreide iPhone 7 review voor meer informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2016, 12:37
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.