BeatsPowerbeats2Wireless

Wat is Apple met de merknaam AirPods van plan?

Apple lijkt het handelsmerk AirPods te hebben aangevraagd, mogelijk bedoeld voor draadloze oordopjes die via Bluetooth werken.

BeatsPowerbeats2WirelessApple heeft mogelijk plannen om de merknaam AirPods te registreren. Daardoor ontstaat de indruk dat Apple een draadloze variant van de EarPods wil maken, de oordopjes die sinds 2012 bij de iPhones en iPods worden geleverd. Zelf heeft Apple nog geen draadloze oordopjes ontwikkeld, terwijl die steeds vaker van pas komen bij apparaten zoals de Apple Watch en de nieuwe Apple TV.


Apple heeft de aanvraag niet zelf hebben gedaan, maar zou dat onder een andere naam hebben gedaan. Op 22 september kwam de aanvraag binnen via het bedrijf ‘Entertainment in Flight, LLC’, gevestigd in Delaware. Dit bedrijf is gevestigd in het Corporation Trust Center, een route die Apple eerder heeft genomen om handelsmerkaanvragen zo goed mogelijk buiten de publieke belangstelling te houden.

AirPods handelsmerk aanvraag

De naam van Apple wordt nergens genoemd in de aanvraag, die betrekking heeft op meerdere landen. Maar de werkwijze is vergelijkbaar met wat we eerder hebben gezien. De aanvraag heeft betrekking op audio-accessoires, oordopjes, microfoons, draadloze communicatie-apparatuur en soortgelijke producten. Ook is er gelijkenis met de naam EarPods.

Verdere aanwijzingen dat dit niet een normale aanvraag is, zijn er ook. Zo blijkt Entertainment in Flight geen verdere activiteiten te ontplooien en is alleen bereikbaar via een Gmail-adres. Nog een andere aanwijzing: er is een versnelde aanvraag voor het handelsmerk in Jamaica gedaan, een gebruikelijke route om nieuwe producten geheim te houden omdat daar geen online informatie over de aanvraag wordt gepubliceerd. Apple deed soortgelijke aanvragen wel eerder op dezelfde manier.

Powerbeats 2 groen

Eigenlijk heeft Apple al draadloze oordopjes in het assortiment, dankzij de overname van Beats Electronics. Maar die zijn niet door Apple zelf ontwikkeld, ze worden niet meegeleverd met producten en ze zijn ook niet in de witte Jony Ive-stijl gemaakt. De Beats Powerbeats 2 (zie foto) hebben bovendien een nogal sportieve uitstraling en zijn met een prijskaartje van 200 euro ook nog eens veel duurder dan de EarPods.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2015, 22:39
Categorie Apple
Onderwerpen earpods, oordopjes
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.