Agenda notities-app voor de Mac.

Nieuwe Nederlandse notitie-app Agenda voor Mac wil het overzichtelijk houden

De nieuwe notitie-app Agenda voor de Mac wil het beheren en werken met notities overzichtelijker maken. Door ze te koppelen aan data, vind je ze makkelijker terug.

Notitie-apps zijn er voor de iPhone en iPad in allerlei soorten en maten. Ook op de Mac kan zo’n notitie-app goed van pas komen, met name als de standaard Notitie-app niet aan je eisen voldoet. Agenda is een nieuwe notitie-app die het op een andere manier aanpakt, namelijk met data in het achterhoofd.

Agenda: nieuwe notitie-app voor Mac

De standaard notitie-app op de Mac kan handig zijn voor korte en snelle notities, maar als je er serieus werk van wil maken, kan het al snel onoverzichtelijk zijn. De nieuwe notitie-app Agenda, die gemaakt is door de Nederlander Alexander Griekspoor, richt zich op het overzichtelijk bewaren van je notities. Je notities worden allereerst gegroepeerd binnen een project, die ook weer onderverdeeld zijn binnen een categorie. Op die manier kun je je notities logischer indelen en bewaren.

Agenda notities-app voor Mac.

Aan elke notitie kun je ook een datum hangen, zodat je de notitie terugvindt op het moment dat deze belangrijk is. Met een klik op de knop voeg je een notitie toe aan het onderdeel On the Agenda, zodat je de belangrijkste notities op een rij hebt. Notities in Agenda kun je ook koppelen aan je eigen agenda en met links, tags en lijstjes bepaal je ook de opmaak van elke individuele notitie.

Agenda is gratis te downloaden, maar niet alle functies zijn dan te gebruiken. Voor een bedrag van ongeveer €20 kun je de premium-functies aanschaffen, waarmee je je zoekopdrachten kunt bewaren, het Agenda-watermerk kunt verwijderen voor printjes en opgeslagen PDF-bestanden en de mogelijkheid om direct in Agenda een agenda-afspraak te maken voor de standaard Agenda-app. Later moet er ook een iOS-versie van Agenda beschikbaar komen, zodat alles gesynchroniseerd wordt tussen al je apparaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2018, 20:32
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.