HomePod

Apple maakt zich klaar voor HomePod: slimme speaker al zichtbaar in Woning-app

De HomePod duikt op steeds meer plekken in iOS op. iCulture ontdekte de HomePod nu ook in de Woning-app, waarbij je de speaker kunt instellen als woninghub. Is de release nu echt dichtbij? Dit zijn de nieuwste hints.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple lijkt zich klaar te maken voor de release van de HomePod. Op steeds meer plekken in iOS duikt de slimme speaker op, onder andere in de Woning-app en in de Berichten-app. iCulture-lezers ontdekten dat je de HomePod nu ook als woninghub kunt gebruiken en dat de speaker werkt in combinatie met persoonlijke verzoeken en je huidige locatie.

Update 18:50: Er zijn nu ook plaatjes opgedoken van de instellingen van de HomePod, afkomstig van een interne tester bij Apple. Zie verderop in het artikel.

HomePod-aanwijzingen in iOS

De HomePod lijkt steeds dichterbij te komen. Nadat we eerder al schreven over de FCC-goedkeuring van de HomePod en over de HomePod-icoontjes in iOS 11.2.5, zijn er in iOS nu nog meer aanwijzingen gevonden dat de HomePod steeds dichterbij komt. iCulture-lezer Justin ontdekte dat de HomePod al zichtbaar is in de Woning-app zodra je tikt op het tabblad Automatisering, mits je geen woninghub ingesteld hebt. Normaal gesproken stond hier dat je een Apple TV of iPad nodig hebt om je HomeKit-apparaten op afstand te bedienen, maar nu is de HomePod hier ook al aan toegevoegd.

HomePod in Woning-app en iMessage.

We wisten al dat de HomePod dienst kan doen als HomeKit woninghub, maar het is opmerkelijk dat dit voor gebruikers al zichtbaar is in de Woning-app. Een andere tipgever liet ons weten dat de HomePod ook zichtbaar is in een melding voor het delen van een locatie in iMessage. Als je in een groepsgesprek je locatie live deelt, kun je bovenstaande melding krijgen. Daarin wordt gesuggereerd dat de locatie van een toestel (in dit geval een iPad Pro) gebruikt wordt voor “persoonlijke verzoeken op de HomePod”. Het is nog onduidelijk wat daar precies mee bedoeld wordt, maar wellicht dat er een functie in de HomePod zit waarmee je simpelweg kan vragen waar je iPhone of iPad zich bevindt, waarna hij een geluidssignaal afgeeft.

HomePod als Hub instellen in Woning-app.

Screenshots van HomePod-instellingen

Uit onderstaande screenshots blijkt dat de HomePod geen eigen app krijgt, maar dat je de instellingen aanpast via de Woning-app. De HomePod wordt dan ook gezien als een HomeKit-accessoire, vergelijkbaar met elk ander HomeKit-product. Door er in de Woning-app stevig op te drukken en op Details te tikken, kom je bij de instellingen terecht. Hier kun je bijvoorbeeld enkele Siri-instellingen aanpassen, zoals de weergave van Siri op het kleine display bovenop. Ook kun je Hé Siri hier in of uitschakelen en is Siri ook te bedienen door op een knop te drukken.

Instellingen van HomePod in Woning-app (Frans).

Bovendien krijgt de HomePod ook allerlei toegankelijkheidsinstellingen, zoals de snelheid waarmee Siri praat of de aanraakgevoeligheid van de knoppen. Tijdens het afspelen van audio staan er bovenop grote plus- en minknoppen waarmee je het volume kunt aanpassen. Tik je er tussenin, dan wordt de audio gepauzeerd en verdwijnen deze knoppen van het scherm. Volgens de Franse testers werken de commando’s erg goed, al heeft Siri wel moeite met sommige Engelse namen, zoals nu ook al het geval is met Siri op de iPhone, iPad en Mac. De HomePod wordt momenteel getest in enkele Europese landen, waaronder Frankrijk en Duitsland.

Instellingen voor toegankelijkheid voor de HomePod in Woning-app (Frans).

De HomePod is Apple’s nieuwe slimme speaker die binnenkort moet verschijnen. Oorspronkelijk zou de HomePod in december 2017 in de eerste groep landen verschijnen, maar Apple besloot de HomePod uit te stellen. Het enige wat we tot nu toe weten, is dat de HomePod in het begin van 2018 verschijnt. We weten nog niet of Nederland hierbij zit, maar gezien de vele verwijzingen in het Nederlands, zou dat zomaar kunnen.

Nog een nieuwe AirPort Express in het verschiet?
Uit de icoontjes van de Woning-app die afgelopen weekend uitlekte konden we al veel afleiden, maar het zou zomaar kunnen dat er ook een nieuwe AirPort Express onderweg is. Uit onderstaande afbeelding is mogelijk een nieuw model te zien. Kunnen we een AirPort Express met AirPlay 2 verwachten? Voorlopig blijft het afwachten op een eventuele aankondiging van Apple zelf.

Met dank aan alle tipgevers!

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 22 januari: Screenshots van de instellingen van de HomePod toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2018, 19:08
Categorie iDevices
Onderwerp homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.