MacBook Pro concept met OLED-balk bovenkant

Aanwijzing voor MacBook Pro met OLED-balk gevonden in Pages

De gespeculeerde OLED-balk voor de nieuwe MacBook Pro heeft voor het eerst een mogelijke naam gekregen. Door een ontdekking in de code van Pages is de naam 'Function Row' naar voren gekomen.

De Franse site Consomac heeft mogelijk een aanwijzing gevonden voor een OLED-balk die – als we de geruchten mogen geloven – in de nieuwste MacBook Pro gaat komen. Voorheen werd de gespeculeerde balk door ons als OLED-balk beschreven, maar dat zou door deze ontdekking wel eens kunnen veranderen. Volgens de code krijgt de balk straks de naam ‘Function Row’.


Function Row gevonden in code Pages

‘OLED-balk gaat Function Row heten’

Medewerkers van de site waren in de code van MacOS Sierra aan het zoeken naar een hint dat de OLED-balk zou bevestigen. In de code van Pages kwamen ze uiteindelijk tot het gewenste resultaat. In het MenuCommands.strings bestand van Pages is te zien dat er een ‘Customize Function Row’ optie gaat komen, dat duidt op de gespeculeerde OLED-balk.

Bekijk ook

Een OLED-balk op de MacBook Pro, wat heb je eraan?

Wat is er allemaal mogelijk met een OLED-balk op een MacBook Pro? We bekijken 3 opties en bespreken waarom Apple deze functie misschien zou willen toevoegen.
Bekijk ook

MacBook Pro met OLED-balk: nieuw concept met aanpasbare functies

Hoe gaat een MacBook Pro met OLED-balk eruit zien? In nieuwe uitgebreide conceptafbeeldingen worden verschillende functies toegekend aan de aanpasbare balk bovenaan het MacBook Pro-toetsenbord. Denk aan muziekbediening en functies uit de menubalk.

Met de Function Row moet je straks verschillende opties kunnen wijzigen en dat kan per applicatie verschillen. Mocht de Function Row er daadwerkelijk komen dan is de kans groot dat we voor het eerst te zien krijgen op het Mac-evenement dat wij later dit jaar verwachten. De kans is zeer groot dat Apple in dat evenement compleet nieuwe MacBooks zal presenteren, aangezien de huidige MacBook Pro al een aantal jaren geen make-over heeft gehad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De 2021-modellen zijn er in 14- en 16-inch en voorzien van de M1 Pro-chip of de nog krachtiger M1 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Ook hebben deze modellen een gloednieuw design en miniLED-display. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.