MacBook Pro concept met OLED-balk bovenkant

Aanwijzing voor MacBook Pro met OLED-balk gevonden in Pages

De gespeculeerde OLED-balk voor de nieuwe MacBook Pro heeft voor het eerst een mogelijke naam gekregen. Door een ontdekking in de code van Pages is de naam 'Function Row' naar voren gekomen.

De Franse site Consomac heeft mogelijk een aanwijzing gevonden voor een OLED-balk die – als we de geruchten mogen geloven – in de nieuwste MacBook Pro gaat komen. Voorheen werd de gespeculeerde balk door ons als OLED-balk beschreven, maar dat zou door deze ontdekking wel eens kunnen veranderen. Volgens de code krijgt de balk straks de naam ‘Function Row’.

Function Row gevonden in code Pages

‘OLED-balk gaat Function Row heten’

Medewerkers van de site waren in de code van MacOS Sierra aan het zoeken naar een hint dat de OLED-balk zou bevestigen. In de code van Pages kwamen ze uiteindelijk tot het gewenste resultaat. In het MenuCommands.strings bestand van Pages is te zien dat er een ‘Customize Function Row’ optie gaat komen, dat duidt op de gespeculeerde OLED-balk.

Met de Function Row moet je straks verschillende opties kunnen wijzigen en dat kan per applicatie verschillen. Mocht de Function Row er daadwerkelijk komen dan is de kans groot dat we voor het eerst te zien krijgen op het Mac-evenement dat wij later dit jaar verwachten. De kans is zeer groot dat Apple in dat evenement compleet nieuwe MacBooks zal presenteren, aangezien de huidige MacBook Pro al een aantal jaren geen make-over heeft gehad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2016, 17:48
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen macbook pro, oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.