Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Aanwijzing voor MacBook Pro met OLED-balk gevonden in Pages

De gespeculeerde OLED-balk voor de nieuwe MacBook Pro heeft voor het eerst een mogelijke naam gekregen. Door een ontdekking in de code van Pages is de naam 'Function Row' naar voren gekomen.

De Franse site Consomac heeft mogelijk een aanwijzing gevonden voor een OLED-balk die – als we de geruchten mogen geloven – in de nieuwste MacBook Pro gaat komen. Voorheen werd de gespeculeerde balk door ons als OLED-balk beschreven, maar dat zou door deze ontdekking wel eens kunnen veranderen. Volgens de code krijgt de balk straks de naam ‘Function Row’.


Function Row gevonden in code Pages

‘OLED-balk gaat Function Row heten’

Medewerkers van de site waren in de code van MacOS Sierra aan het zoeken naar een hint dat de OLED-balk zou bevestigen. In de code van Pages kwamen ze uiteindelijk tot het gewenste resultaat. In het MenuCommands.strings bestand van Pages is te zien dat er een ‘Customize Function Row’ optie gaat komen, dat duidt op de gespeculeerde OLED-balk.

Bekijk ook

Een OLED-balk op de MacBook Pro, wat heb je eraan?

Wat is er allemaal mogelijk met een OLED-balk op een MacBook Pro? We bekijken 3 opties en bespreken waarom Apple deze functie misschien zou willen toevoegen.
Bekijk ook

MacBook Pro met OLED-balk: nieuw concept met aanpasbare functies

Hoe gaat een MacBook Pro met OLED-balk eruit zien? In nieuwe uitgebreide conceptafbeeldingen worden verschillende functies toegekend aan de aanpasbare balk bovenaan het MacBook Pro-toetsenbord. Denk aan muziekbediening en functies uit de menubalk.

Met de Function Row moet je straks verschillende opties kunnen wijzigen en dat kan per applicatie verschillen. Mocht de Function Row er daadwerkelijk komen dan is de kans groot dat we voor het eerst te zien krijgen op het Mac-evenement dat wij later dit jaar verwachten. De kans is zeer groot dat Apple in dat evenement compleet nieuwe MacBooks zal presenteren, aangezien de huidige MacBook Pro al een aantal jaren geen make-over heeft gehad.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.