‘Aankondiging nieuw Apple TV-product volgt spoedig’

Volgens Jefferies-analist Kisner gaat Apple spoedig een nieuw televisieproduct aankondigen. Een kabelaanbieder zou al bezig zijn met testen van de capaciteit.

apple televisieVolgens Jefferies-analist James Kisner staat Apple op het punt om een nieuw televisie-product aan te kondigen. Minstens één grote kabelaanbieder zou interesse hebben en al bezig zijn met testen. Kisner haalde zijn informatie uit gesprekken met contacten uit de industrie. De kabelaanbieder is aan het testen hoeveel extra capaciteit nodig is om het nieuwe Apple-product op de breedband datanetwerken te laten functioneren. Kisner leidt eruit af dat een aankondiging van de Apple-televisieproduct op stapel staat, maar laat daarbij in het midden of het om een hard- of softwareproduct gaat. Het zou kunnen gaan om een dienst rond streaming van televisiebeelden, maar net zo goed om een HDTV.

Ook Peter Misek van hetzelfde analistenkantoor heeft zijn licht over de zaak laten schijnen. Hij heeft in het verleden regelmatig een Apple HDTV voorspeld. Misek denkt nog steeds dat Apple in kalenderjaar 2013 4,9 miljoen HDTV’s kan verkopen en in kalenderjaar 2014 nog eens 11,6 miljoen stuks. Het gaat daarbij om een tv-product dat meer om het lijf heeft dan de huidige Apple TV. Collega Kisner raadt aan om aandelen van Arris Group te kopen, om twee redenen. Apple zou gebruik maken van Arris-technologie bij het nieuwe tv-product en bovendien zou Arris wel eens op het punt kunnen staan de Home-divisie van Google’s Motorola kunnen kopen. Google wil dit bedrijfsonderdeel afstoten, maar er zijn ook andere kapers op de kust: denk aan Ericsson, Huawei en investeerders. Arris’ grootste klant is Comcast en dat zou ook de nog naamloze kabelaanbieder kunnen zijn die al met de Apple tv-producten aan het testen is. Bij het berekenen van de piekbelasting wordt gekeken naar het dataverbruik als 50% van de Apple TV-gebruikers gelijktijdig naar een HD-videostream gaan kijken, bijvoorbeeld op een vrijdag- of zaterdagavond als een populair programma op tv is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2012, 22:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple tv, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.