iPhone 5, Galaxy Note 10.1 en Galaxy S III toegevoegd aan patentzaak

Apple mag de Galaxy Note 10.1 en Galaxy S III aan de patentzaak tegen Samsung toevoegen, terwijl de tegenstander hetzelfde doet met de iPhone 5.

iPhone 5, Galaxy S IIIDe Amerikaanse rechter heeft Samsung toegestaan om de iPhone 5 toe te voegen aan hun aanklacht tegen Apple. Op zijn beurt heeft Apple ook de Samsung Galaxy Note 10.1 en Samsung Galaxy S III aan diens aanklacht mogen toevoegen. Een verzoek om Android 4.1 deel van Apple’s aanklacht te maken werd echter afgewezen.

Door de toevoeging van de iPhone 5, Galaxy Note 10.1 en Galaxy S III draait de rechtszaak in de Verenigde Staten om de nieuwste smartphones van beide bedrijven. Samsung en Apple beschuldigen elkaar van de schending van bepaalde belangrijke patenten. Apple wil om deze reden een verbod zien op de verkoop van de Galaxy-smartphones.

Samsung verzocht de rechter eerder al om de iPhone 5 toe te voegen aan de aanklacht. Apple’s verzoek werd op zijn beurt begin september ingediend bij de rechtbank. Met de toevoeging van de drie smartphones heeft de rechter beide verzoeken ingewilligd. De rechtszaak behandelt andere patenten dan de zaak van rechter Lucy Koh, die ook in de Verenigde Staten speelt.

Android 4.1 werd niet aan de zaak toegevoegd omdat Samsung geen directe invloed heeft op het Google-besturingssysteem. Zij kunnen wel een eigen skin over Android plakken. De toevoeging van Android 4.1 zou de zaak ook een stuk complexer maken, omdat andere smartphones die hier gebruik van maken daardoor in theorie aan de zaak kunnen worden toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2012, 8:00
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.