16-inch MacBook Pro concept door Viktor Kadar

Gerucht: ‘Apple levert krachtige 96 Watt oplader bij 16-inch MacBook Pro’

Apple gaat de 16-inch MacBook Pro mogelijk leveren met een krachtige 95 Watt oplader. Dat blijkt uit informatie van Chongdiantou, de Chinese tegenhanger van de website ChargerLAB. Beide sites zijn gespecialiseerd in alles rondom opladen.

96 Watt adapter voor MacBook Pro

Chongdiantou ontving een foto van de stroomadapter die bij de nieuwe 16-inch MacBook Pro wordt geleverd. Het zou gaan om een 96 Watt oplader met modelnummer A2166. Het formaat is hetzelfde als de bestaande 87 Watt USB-C oplader voor de 15-inch MacBook Pro, maar hij is dus wel iets krachtiger. Het vermogen van 96 Watt komt daarbij niet uit de lucht vallen. Apple bevestigde eerder namelijk dat de aanstaande Pro Display XDR geschikt is voor opladen met een doorvoer van 96 Watt. Dat is meer dan met de huidige Macs nodig is. De 16-inch MacBook Pro is de aangewezen kandidaat voor deze krachtiger adapter.


Chongdiantou onthulde al eens correcte info over andere Apple-producten, zoals de 18 Watt USB-C oplader in juli 2018. Vier maanden later werd deze stekker meegeleverd bij de iPad Pro 2018. Wat de 16-inch MacBook Pro betreft: die wordt niet over vier maanden verwacht, maar staat mogelijk deze maand al in de spotlight tijdens een speciaal oktober-event.

16-inch MacBook Pro concept door Viktor Kadar

Volgens analist Ming-Chi Kuo krijgt dit model een nieuw design met schaartoetsenbord. Daarmee zou Apple voor het eerst afwijken van het vlindertoetsenbord dat de afgelopen jaren in de MacBooks is gebruikt en dat zoveel problemen opleverde, dat Apple een wereldwijd reparatieprogramma moet starten dat voor alle modellen geldt. Het 16-inch formaat is bedoeld voor mensen die iets groters zoeken dan de huidige 13- en 15-inch modellen. In het verleden heeft Apple zelfs een 17-inch MacBook gemaakt maar die was door z’n formaat en gewicht niet erg draagbaar. Het 16-inch model van dit najaar moet een stuk compacter worden met smallere schermranden en een compactere batterij.

Het is de vraag of Apple later dit jaar ook nog andere nieuwe MacBooks gaat aankondigen, als aanvulling op de eerder dit jaar verschenen 2019 MacBook Pro’s. Mocht je plannen hebben om binnenkort een MacBook Pro te kopen, dan loont het de moeite om nog even te wachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De 2021-modellen zijn er in 14- en 16-inch en voorzien van de M1 Pro-chip of de nog krachtiger M1 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Ook hebben deze modellen een gloednieuw design en miniLED-display. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.