64 nieuwe emoji onthuld: uiltjes, cowboys en een broodje Döner

Fans van emoji kunnen er weer op los speculeren. Unicode heeft namelijk een lijst met 64 nieuwe kandidaten online gezet die in 2016 aan het aanbod toegevoegd kunnen worden. Zitten er een paar tussen die jij zou gebruiken?

Emoji-9.0

Terwijl de meeste mensen reikhalzend uitkijken naar het moment waarop ze eindelijk die middelvinger-emoji kunnen versturen, is er alweer een nieuwe lading van de populaire mobiele smileys onderweg. Het Unicode Consortium, dat nieuwe emoji goedkeurt, heeft een lijst van 64 nieuwe op de planning gezet voor 2016.


Een tijdje terug publiceerde Unicode al een flinke lijst met 32 emoji die kans maakten om in 2016 aan de collectie te worden toegevoegd. Dit aantal is verder uitgebreid naar 64, al is het nog maar de vraag of we in 2016 ook echt alle 64 hebben om uit te kiezen. De uiteindelijke lijst wordt na afloop van een vergadering in mei 2016 bekend gemaakt.

Bekijk ook

Bacon, selfie en facepalm: volgend jaar krijgen we 38 nieuwe emoji

Emoji-fanaten kunnen juni 2016 alvast in hun agenda markeren met een blij gezichtje. Dan verschijnen er 38 nieuwe emoji, zoals bacon, selfie en facepalm.

Lange neuzen, uiltjes en whiskey

Op de kandidatenlijst staat bijvoorbeeld een liegende emoji met een lange neus, een emoji die zijn neus snuit en handje dat een selfie maakt. Vrijwel alle bestaande categorieën (dieren, voertuigen, eten, enzovoorts) worden aangevuld, onder meer met een bakje salade, een glas whiskey en uil.

Je kunt alle 64 nieuwe bekijken op de website van Unicode.

Apple voegt niet alle nieuwe emoji meteen toe. Wel kregen veel bestaande emoji onlangs een versie in verschillende huidskleuren en kunnen we op korte termijn weer een hoop nieuwe gebruiken, In OS X El Capitan 10.11.1 vind je bijvoorbeeld de opgestoken middelvinger en het blokje kaas. Daar werd ook een mysterieus oog ontdekt dat Apple zelf bedacht heeft.

Bekijk ook

Waarom maakt Apple deze mysterieuze emoji? (update)

Apple heeft zelf een emoji toegevoegd aan iOS 9.1 en OS X El Capitan. Wat heeft dit mysterieuze zwarte oogje te betekenen?

Fotobron: Emojipedia

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.