Mappen in mappen plaatsen in iOS 9

Mappen in mappen zetten in iOS 9

In iOS 9 kun je weer mappen in mappen plaatsen. In 4 stappen leggen we uit hoe je dat voor elkaar krijgt, zodat je minder mappen (folders) op je homescreen hebt.

Mappen in mappen plaatsen in iOS 9Telkens wanneer er een nieuwe iOS-versie uitkomt, is er altijd wel een manier te verzinnen om mappen in mappen te zetten. Het is een mooie oplossing voor mensen die hun homescreen extreem opgeruimd willen hebben. Zeker nu de Spotlight-zoekfunctie veel beter is geworden, is er ook geen reden meer om door mapjes te gaan bladeren.


Het plaatsen van een mapje in een ander mapje gaat als volgt in iOS 9:

  1. Zet de map die op het hoogste niveau moet blijven bovenaan het scherm, dus langs de informatiebalk waar het tijdstip staat.
  2. Druk op de map die je in een andere map wilt plaatsen. Houd je vinger op het scherm gedrukt, terwijl de icoontjes gaan wiebelen.
  3. Tik nu met een andere vinger op de map die je bovenaan het scherm hebt gezet. Je moet daarbij op de bovenste rand van het mapje tikken en meermaals proberen. Blijf tikken totdat de map opent.
  4. Sleep nu de map waarop je nog steeds je vinger gedrukt hebt, in de andere map.

Lukt het niet? Dan kun je in onderstaande video nog eens zien hoe je het moet doen. Ons lukte het zonder dat je eerst andere apps hoeft te openen, dus je kunt de eerste 10 seconden van de video overslaan.

De mappenindeling blijft intact totdat je de iPhone herstart. De mappen zullen dan weer allemaal op het homescreen zichtbaar zijn, waarna je de handelingen weer opnieuw moet uitvoeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 oktober 2015 om 18:35
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.