Doorstart voor Dixons, iCentre en Mycom na overname eigenaar Phone House

iCentre, Dixons en Mycom maken een doorstart, nu het moederbedrijf BAS Group overgenomen is door Relevant Holdings. Dit bedrijf bezit onder meer The Phone House.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Dixons filiaal

De failliet verklaarde winkelketens iCentre, Dixons en Mycom gaan een doorstart maken. Het moederbedrijf BAS Group wordt overgenomen door Relevant Holdings, zo bevestigen curators van dat bedrijf.


Relevant Holdings is een bekende naam in het telecomlandschap. Het bedrijf bezit naast deze drie nieuwe winkelketens namelijk ook de winkels van Optie1 en Phone House. Daarnaast is Relevant Holdings eigenaar van webwinkel Typhone.

Helft medewerkers gered

Door de overname zou ongeveer de helft van alle medewerkers van iCentre, Mycom en Dixons weer aan de slag kunnen, zo schrijft Nu.nl.

Vorige week werd BAS Group failliet verklaard, waardoor de toekomst van iCentre, Dixons en Mycom ineens aan een zijden draadje hing. Een groot aantal winkels werd gesloten, en slechts een select aantal (vooral in grote steden) bleef open.

Volledige iCentre doorstart

55 Van de 88 Dixons-vestigingen moesten het ontgelden. Ook sloten 19 van de 41 MyCom-vestigingen hun deuren. iCentre sluit geen winkels en maakt een volledige doorstart.

Ook maakte Relevant Holdings vandaag bekend dat ze Harmony overnemen, een bedrijf dat schade- en diefstalverzekeringen voor consumentenelektronica verzorgt.

Bekijk ook

Meerdere vestigingen van Dixons en MyCom gesloten

Niet alle winkels van de BAS Group blijven geopend. Meerdere Dixons- en MyCom-vestigingen in Nederlandse steden zijn gesloten en worden leeggehaald, zo ontdekte iCulture.

Update 12:00: Een persvoorlichter van Dixons laat ons weten dat er bij Dixons nog niets bekend is over de overname. Daarom kan er ook nog niets gezegd worden over het garantiebeleid. Zodra we meer weten houden we jullie op de hoogte.

Update: 12:16: Medewerkers van de BAS Group hebben inmiddels een mailtje ontvangen waarin de overname door Relevant Holdings wordt bevestigd.

Beste medewerkers van de BAS Group,

Uit de media hebben jullie vast al kunnen vernemen dat er een doorstart gaat komen voor +/- 76 dixons, MyCom, iCentre winkels en de verzekeringsactiviteiten. Na 2,5 week van aftasten, onderzoeken en onderhandelen is er vannacht overeenstemming bereikt met Relevant Holdings, eigenaar van o.a. de Phone House.

Helaas kunnen niet alle winkels openblijven. Ongeveer de helft van het personeel zal een baan kunnen krijgen in de nieuwe onderneming. Het is spijtig dat voor het overige personeel de werkgelegenheid niet behouden kan worden.

Tegelijkertijd ben ik blij dat we dit resultaat hebben behaald want het is de laatste dagen erg spannend geweest. De komende dagen zal er meer bekend worden over de doorstart, de winkels en de werkgelegenheid aldaar. Voor de goede orde wordt opgemerkt dat er nu wordt gewerkt aan de benodigde goedkeuringen van de diverse autoriteiten.

Uit een persbericht blijkt dat Apple Repair, de door Apple goedgekeurde reparatiedienst van iCentre ook blijft bestaan. Henk Kamsteeg, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Relevant Holdings zegt in het persbericht het volgende over de overname:

“Voor medewerkers die hun werk vaak met hart en ziel verrichten, is elke baan die behouden kan worden er één. En veel trouwe klanten zullen blij zijn ook in de toekomst weer gewoon bij hun favoriete winkel terecht te kunnen.”

Over het garantiebeleid van de winkels wordt in het persbericht niet gesproken.

Update 12:55 Uit een gesprek met een woordvoerster blijkt dat de garanties die je bij Dixons, iCentre en Mycom hebt lopen, niet automatisch worden voortgezet. Klanten zullen zelf een winkel binnen moeten lopen om te kijken of er een ‘passende oplossing’ gevonden kan worden.

Bekijk ook

Garantie Dixons, iCentre en MyCom niet automatisch voortgezet na overname

Het is niet vanzelfsprekend dat de garantie van klanten van Dixons, iCentre en MyCom hetzelfde blijft nu de BAS Group is overgenomen door Relevant Holdings. Een persvoorlichter geeft ons meer informatie.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.