1Password 6 voor de Mac

1Password voor Mac is nu gratis en werkt met nieuwe abonnementensysteem

1Password in de Mac App Store is nu gratis. Nieuwe gebruikers die de app downloaden, moeten daarom nu gebruikmaken van het abonnementensysteem dat beschikbaar is voor €3 per maand.

1Password 6 voor de Mac
1Password is vorig jaar overgestapt op een nieuw abonnementensysteem. Voor een maandelijks bedrag van €3 krijg je zo sla je al je wachtwoorden op en worden deze gesynchroniseerd tussen al je apparaten. De iOS-versie was al gratis en liet je het nieuwe abonnement afsluiten. De Mac-versie in de Mac App Store was echter nog altijd een betaalde app, maar is met een update ook overgestapt naar dit nieuwe verdienmodel.

1Password voor Mac gratis met abonnement

1Password uit de Mac App Store was een vrij dure app. De app had een prijskaartje van maar liefst €64,99, maar na deze eenmalige aankoop kon je de app en de bijbehorende functies onbeperkt gebruiken door bijvoorbeeld in te loggen met iCloud. De nieuwste versie stapt voor nieuwe gebruikers over naar het vorig jaar aangekondigde abonnementensysteem. Met een 1Password-account voor €2,99 per maand krijg je toegang tot alle functies. Bovendien kun je je wachtwoorden ook benaderen door in te loggen op de website van 1Password. Alles wordt gesynchroniseerd tussen al je apparaten, waaronder dus deze vernieuwde Mac-versie.

Met de nieuwe versie van 1Password in de Mac App Store kun je direct een 1Password.com-account openen of inloggen met een bestaand account als je die al hebt. De Mac App Store-versie heeft ook een in-app aankoop om zo een abonnement af te sluiten, waardoor je de kosten betaalt met je Apple ID. De wijzigingen hebben geen gevolgen voor mensen die de Mac App Store-versie al een keer gedownload hadden. Zij kunnen de app gewoon blijven gebruiken en zijn niet verplicht om over te schakelen naar het betaalde abonnement.

Behalve het nieuwe betaalmodel van deze Mac App Store-versie, bevat versie 6.6 nog wel wat verbeteringen. Voor mensen met een MacBook Pro met Touch Bar is er nu goed nieuws, want je kunt de wachtwoordgenerator nu ook vanaf de Touch Bar gebruiken. Ook bij het bewerken van items kun je nu de Touch Bar gebruiken om de bewerking te bevestigen. Tot slot zijn er ook nog een hoop bugs opgelost en zaken verbeterd, zoals het herstellen van een backup. 1Password op de Mac is één van de weinige apps die al samenwerkt met de nieuwe Touch ID-knop, zodat je je wachtwoorden daarmee kunt beveiligen op je MacBook Pro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2017, 13:00
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp 1password

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.