Met het Mes op Tafel met Herman van der Zande.

Populaire tv-quiz Met het Mes op Tafel nu ook als app beschikbaar

Met het Mes op Tafel is een bekende tv-quiz, waarin je ook de nodige pokerskills moet hebben. Van het tv-programma is nu ook een app beschikbaar die je kunt spelen tegen andere spelers.

Met het Mes op Tafel met Herman van der Zande.
Met het Mes op Tafel is een langlopende kennisquiz op de Nederlandse televisie. Het programma begon in 1997 en wordt nog steeds dagelijks uitgezonden. Je kunt het poker- en quizspel nu ook zelf spelen met de officiële app van Met het Mes op Tafel. Je speelt het spel tegen een vriend of een willekeurige tegenstander.

Met het Mes op Tafel op je iPhone

Met het Mes op Tafel is in 1997 bedacht door onder andere Joost Prinsen. Ook presenteerde hij het programma sinds de start tot aan 2015. Sinds 2015 is NOS-presentator Herman van der Zandt verantwoordelijk voor de presentatie van het programma. In de quiz speelt algemene kennis een belangrijke rol, maar moet je ook bluffen om zoveel mogelijk geld binnen te halen. In elke ronde speel je vier vragen en door geld in te zetten, probeer je je buit te verhogen. Na het zien van de goede antwoorden kun je wederom geld inzetten, al weet je nog niet hoe goed de andere spelers gescoord hebben. Met het Mes op Tafel is dan ook een combinatie tussen een kennisquiz en een pokerspel.

De vragen in Met het Mes op Tafel gaan over allerlei onderwerpen, zoals aardrijkskunde, geschiedenis, klassieke muziek, politiek, sport en televisie. Ook de typische Met het Mes op Tafel-categorieën zoals Schone schijn en Hoe was het ook alweer komen in de app van het programma voorbij. Je registreert je in de app met je Facebookprofiel of logt in met een e-mailadres. Je kunt vervolgens zoeken naar een willekeurige speler, maar je kan ook zoeken naar vrienden. In tegenstelling tot de tv-versie, speel je de app-versie één op één. Verder verlopen alle regels nagenoeg hetzelfde als in de tv-versie. De app houdt ook een ranglijst bij van de hoogste bedragen die door spelers binnengehaald zijn. Logischerwijs speel je in de app niet met echt geld.

Met het Mes op Tafel-app.

Met het Mes op Tafel is beschikbaar voor de iPhone en is gratis te downloaden. De app is in het leven geroepen om het twintig jarig jubileum van het tv-programma te vieren. Met het Mes op Tafel is vanaf vanavond weer elke dag te zien om 19:55 op NPO 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 februari 2017 om 11:40
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.