18 Watt oplader met USB-C

Apple verkoopt nu 18 Watt USB-C oplader, ook voor snelladen

Apple is begonnen met de verkoop van een losse 18 Watt USB-C lader. Je betaalt er 35 euro voor in de Nederlandse en Belgische Apple Store. Deze oplader is handig voor je iPad of MacBook, maar ook voor snelladen.

18 Watt USB-C oplader van Apple

Met Apple’s USB-C lichtnetadapter kun je elk geschikt USB-C-apparaat opladen. Daarbij denkt Apple vooral aan de 11-inch en de 12,9-inch iPad Pro 2018, maar je zou er ook elke andere iPad of iPhone mee kunnen opladen. Bovendien kun je het gebruiken om je MacBook-accu bij te laden, al gaat het wel iets trager dan met de adapter die standaard in de doos zit. Je betaalt 35 euro.


Minpuntje: de benodigde oplaadkabel voor je iPhone of iPad moet je nog wel zelf aanschaffen. Daarvoor ben je nu nog aangewezen op de USB-C-naar-Lightning-kabel van Apple, die vanaf 25 euro in de winkel ligt. Daar komt echter verandering in, want Apple heeft nog maar kortgeleden toestemming gegeven voor kabels van derden. Dat zal leiden tot goedkopere USB-C-naar-Lightning kabels die vanaf februari beschikbaar moeten zijn.

18 Watt oplader met USB-C

Voor het opladen van je MacBook of iPad Pro 2018 heb je een USB-C-oplaadkabel nodig, die eveneens 25 euro kost. Deze beschikt aan beide kanten over een USB-C-aansluiting, dus het maakt niet uit hoe je ‘m erin steekt.

Deze adapter wordt ook meegeleverd bij de nieuwste iPad Pro 2018’s in de formaten 11- en 12,9-inch. Voor iPhone-snelladen heb je een iPhone 8 of nieuwer nodig. Eerder vandaag bracht Apple een transparant hoesje voor de iPhone XR uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.