App Store iOS 8 uitgelicht

Apple: 1,3 miljoen apps in App Store

Er staan 1,3 miljoen apps in de App Store. Dat is een gestaag doorgezette lijn sinds de WWDC 2014 in juni.

App Store iOS 8 uitgelichtDe App Store telt 1,3 miljoen apps. Dat maakte Apple-directeur Tim Cook dinsdagavond bekend op het iPhone-evenement in Cupertino. Cook noemde het cijfer bijna tussen neus en lippen door, om aan te kondigen dat je op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus meteen aan de slag kan gaan met 1,3 miljoen apps. Het was ditmaal het enige harde cijfer dat Apple presenteerde, omdat verdere verkoopcijfers niet werden meegedeeld.


1,3 miljoen is op zich geen baanbrekend cijfer, maar het laat wel zien dat het aantal apps in Apple’s online winkel nog steeds gestaag toeneemt. Bij de introductie van de WWDC 2014 in juni meldde Apple nog dat er 1,2 miljoen apps voor iOS beschikbaar waren. Een beetje schrijnend is het dan wel dat de gemiddelde gebruiker slechts 26 apps op zijn iPhone heeft staan.

De iPhone-presentatie waarop ook de Apple Watch werd onthuld, speelde zich af in The Flint Center for the Performing Arts, waar 30 jaar geleden de Macintosh werd aangekondigd. Zo’n 2400 journalisten en bloggers waren aanwezig om de presentatie mee te maken. Maar die begon zoals andere edities nu eens niet met cijfers. Ook details over App Store-downloads en bezoekers ontbraken nu. In juni 2014 maakte Apple bekend dat er 75 miljard apps waren gedownload uit de App Store. Wekelijks zouden er 300 miljoen bezoeken aan de App Store worden gedaan.

In onze rubriek Populaire apps lees je welke apps elke week het meest gedownload zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.