tim_cook_ios8_uitleg

Apple tegen ontwikkelaars: dien nu je iOS 8-apps in!

Apple verzoekt ontwikkelaars hun iOS 8-apps in te dienen. Ze hebben nu toegang tot HealthKit, HomeKit, CloudKit, Metal, Swift en Testflight.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

tim_cook_ios8_uitleg‘Dien je iOS 8-apps vandaag nog in’. Dat verzoekt Apple in een e-mail die ze aan appontwikkelaars heeft gestuurd. In de e-mail drukt Apple ontwikkelaars op het hart dat ze er ‘zeker van moeten zijn’ om de vele mogelijkheden van iOS 8 te gebruiken. In aanvulling daarop is Testflight nu ook te downloaden in de Nederlandse App Store. Eerder deze maand verscheen de TestFlight-app al in de Amerikaanse App Store. Daarmee kunnen ontwikkelaars gebruikers vragen hun apps te testen.

Testflight (hieronder afgebeeld) is daarmee de eerste applicatie in de App Store die iOS 8 als minimumvereiste heeft. Apple kocht de dienst om applicaties mee te testen in februari dit jaar, en bracht dinsdagavond na de iPhone-conferentie de uiteindelijke versie van de app uit. Even daarna ging de iOS 8-mail naar ontwikkelaars uit.

Testflight iPhone wat te testen Testflight overzicht testers

Ontwikkelaars die hun apps willen klaarstomen voor iOS 8, dienen de General Master van iOS 8 en Xcode 6 GM uit het Dev Center gedownload en geïnstalleerd te hebben. Met ingang van die releases is Apple’s eigen programmeertaal Swift volgens Apple vergevorderd genoeg: ontwikkelaars kunnen nu hun met Swift geschreven apps indienen bij Apple. Apple onthulde de nieuwe programmeertaal op de WWDC in juni 2014.

In iOS 8 komen er heel wat mogelijkheden en vrijheden bij voor ontwikkelaars die het uiterste uit hun apps willen halen. Met CloudKit zijn er meer mogelijkheden bijgekomen voor iCloud-opslag en ontwikkelaars hebben toegang tot Apple’s HealthKit en HomeKit. Behalve de programmeertaal Swift zijn er ook nog andere nieuwigheden. Fotoapps mogen direct in het fotoalbum opslaan en wijzigen en krachtige games mogen meer uit de iPhone- en iPad-hardware halen met Metal. Een andere belangrijke vernieuwing is dat apps nu direct naar elkaar mogen linken. Zo kunnen allerlei functies van allerlei apps binnenkort wel eens geïntegreerd met elkaar zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2014, 22:43
Categorieën Diensten, iOS
Onderwerpen ios 8, ontwikkelaars, testflight

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.