Eevee-evolutie in Pokémon Go

Eevee-evolutie in Pokémon Go: zo werkt het hernoemen van Eevee

De Eevee-evolutie in Pokémon Go gaat op een bijzondere manier. Lees hier hoe een Eevee evolueren naar Espeon, Umbreon, Vaporeon, Flareon en Jolteon plaatsvindt.

In Pokémon Go kun je Eevee op verschillende manieren evolueren naar een Umbreon, Espeon, Vaporeon, Flareon of Jolteon. In deze gids leggen we uit hoe dit werkt.


Eevee-evolutie in Pokémon Go

Eevee-evolutie levert verschillende Pokémon op

In de klassieke Pokémon-games is de Eevee-evolutie afhankelijk van meerdere factoren waaronder speciale items, moves, geluksgevoel en tijdstip van de dag. Bij Pokémon Go op de iPhone is het gelukkig een stuk eenvoudiger. Door je beste Eevee’s te hernoemen kun je zorgen dat de gewenste evolutie ontstaat, dus een Umbreon, Espeon, Vaporeon, Flareon of Jolteon. Het enige wat je nodig hebt is voldoende candy.

Heb je eenmaal genoeg Eeevee gevangen om te evolueren, dan kun je zorgen dat jouw Eevee de juiste evolutie krijgt.

Eevee evolutie naar Vaporeon, Flareon en Jolteon

Bij de eerste generatie Pokémon is het mogelijk om een Eevee te evolueren naar een Vaporeon, Flareon en Jolteon. Hiervoor heb je maar 25 Eevee candy nodig. Wil je zeker weten welk type je krijgt, dan moet je je Eevee hernoemen naar de oorspronkelijke trainer uit de games. Tik op het potloodsymbooltje achter de naam en vul de gewenste naam in:

  • Hernoem naar Rainer voor een Vaporeon (water)
  • Hernoem naar Sparky voor een Jolteon (elektriciteit)
  • Hernoem naar Pyro voor een Flareon (vuur)

Dit werkt alleen bij de eerste keer dat je de evolutie uitvoert. Je kunt dus zorgen dat je één Vaporeon, Jolteon en Flareon, maar daarna zal de evolutie willekeurig plaatsvinden.

Eevee-evolutie in Pokémon Go

Eevee evolutie naar Espeon en Umbreon

De truc werkt op dezelfde manier bij Pokémon van de tweede generatie, alleen zijn de namen die je moet invullen net iets anders:

  • Hernoem naar Sakura voor een Espeon (psychic)
  • Hernoem naar Tamao voor een Umbreon (dark)

Deze twee nieuwkomers zouden nog een andere evolutiemethode hebben, aldus bezoekers van Reddit. Dit werkt via het Buddy-systeem: door 10 kilometer te wandelen en vervolgens overdag of ’s nachts te evolueren kun je zorgen dat de gewenste evolutie plaatsvindt naar een Espeon of Umbreon.

Omdat het hernoemen slechts één keer werkt kan dit een handige manier zijn om een tweede of derde Espeon of Umbreon te krijgen.

Eevee-evolutie in Pokémon Go

Waarom namen veranderen?

Waarom moet je Eevee eigenlijk hernoemen naar Sakura, Tamao, Sparky, Rainer en Pyro? De eerste drie zijn de namen van de Eevee-broers uit de Pokémon tv-serie. Zij ontmoeten Ash en zijn vrienden in episode 40 en tonen daar hun Eevee-evoluties. Later in de serie verschijnen Sakura en Tamao.

Toekomstige Eevee-evoluties: Leafeon, Glaceon en Sylveon

In Pokémon Go kun je in de toekomst ook Eevee-evoluties naar Leafeon, Glaceon en Sylveon verwachten, maar die zijn op dit moment van schrijven (mei 2018) nog niet beschikbaar in de game. Je kunt je wel voorbereiden op nieuwe Pokémon-generaties door alvast Eevee candy te sparen, zodat je op een later moment voldoende candy hebt om de evoluties uit te voeren.

Bekijk ook

De vierde generatie in Pokémon Go is er: zo bereid je je optimaal voor

De vierde generatie Pokémon is toegevoegd aan Pokémon Go! Hoe bereid je je het beste voor op Pokémon Go generatie 4? In deze gids lees je alle tips, zoals het opsparen van Poké Balls, het opruimen van je Pokémonopslag en welke Candy je allemaal nodig hebt.

In Pokémon Go werden in februari 2017 maar liefst 80 nieuwe Pokémon van de tweede generatie toegevoegd. Daardoor werd de evolutie naar Espeon of Umbreon mogelijk. Met de komst van Pokémon Generatie 4 zullen de Eevee-evoluties naar Leafeon en Glaceon worden toegevoegd. Ook dit is weer een gesplitste evolutie. Sylveon zou mogelijk later kunnen volgen, maar daarover is nog geen informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2017
Onderwerp
Categorie
Apps