YouTube brengt eigen app uit voor iPhone en iPod touch

De officiële YouTube app voor de iPhone, iPod touch en iPad is nu beschikbaar. Er is voor een aparte app gekozen omdat Apple de app-licentie niet verlengd had.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

YouTube iPhone-app 1YouTube heeft vandaag een iPhone-applicatie uitgebracht, waarmee je ondermeer video’s op de website kunt bekijken. De app is een alternatief op de YouTube-applicatie in iOS 5 en lager, die vanaf iOS 6 niet langer gebruikt zal worden. Apple’s licentie op YouTube is verlopen en er zou zijn gekozen om deze niet te verlengen. In plaats daarvan wilde Google overstappen op een eigen app. Je kunt vanuit de app video’s opzoeken en inloggen met je Google-account, zodat je toegang krijgt tot je kanalen en favorieten.

De YouTube-app ziet er anders uit dan de geïntegreerde iOS-app. Linksboven in de app zit een knop, waarmee je wordt gebracht naar een apart menu waarin instellingen, kanalen en favorieten terug te vinden zijn. Rechtsboven vind je een vergrootglas, waar je op kunt tappen om te zoeken op YouTube. Tijdens het zoeken kun je de resultaten verfijnen door op het tandwiel-icoon te drukken. Hier kun je aangeven hoe gevonden video’s gesorteerd moeten worden, wanneer ze moeten zijn geüpload en hoe lang ze precies mogen zijn.

YouTube iPhone-app 2De nieuwe app maakt geen gebruik van de gewoonlijke videospeler in iOS, maar een eigen videoframe. Hierdoor kan het in theorie mogelijk zijn om bijvoorbeeld advertenties bij YouTube-video’s op de iPhone te tonen. Je kunt vanuit de nieuwe videospeler aangeven of je een video leuk vindt en hem makkelijk delen via sociale netwerken.

Op het moment beperkt de YouTube-app zich tot de iPhone en iPod touch. Volgens Google is er een iPad-versie in de maak, die ergens in de komende maanden in de App Store wordt verwacht.

Op 12 september organiseert Apple een persevenement, waarop waarschijnlijk ook iOS 6 uitbundig besproken zal worden. Omdat iOS 6 geen eigen YouTube-app meer heeft, zijn mensen vanaf de verschijning van iOS 6 aangewezen op YouTube’s nieuwe app of de mobiele site.

Downloaden: YouTube (gratis)

Macstories.net heeft een superuitgebreid artikel (Engels) geschreven over de verschillen tussen de oude (standaard) en de nieuwe Google YouTube-app voor iOS: The Reality Check Of Google’s New YouTube App. Aanrader.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2012, 19:07
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen google, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.