Nieuws-app Feedly totaal vernieuwd voor iPad en iPhone

De RSS-nieuwsapp Feedly is klaargestoomd voor iOS 6 op de iPad en iPhone. Versie 10.0 van de app is gehuld in een volledig nieuw design dat je met gemak krant-achtig kan noemen.

Feedly RSS-app vernieuwd met Google Reader en designDe nieuws-app Feedly, waarin je via Google Reader de laatste berichten van je favoriete websites kan lezen, is totaal vernieuwd voor zowel de iPad als de iPhone. De vannacht verschenen versie 10.0 stelt zelf nog altijd in ‘beta’ te verkeren, maar die testfase zie je aan de app inmiddels niet meer terug. De applicatie is volwassen geworden, met een strakke krant-achtige interface waarin de laatste en populairste verhalen worden gepresenteerd.

Feedly nieuwe iPad-app 10.0De universele app kiest op de iPhone voor het snelle overzicht, met pagina’s met grote populaire artikelen en pagina’s waarop je even snel vier koppen kan snellen – maar die simpliciteit is er op de iPad niet bij. Verhalen worden gepresenteerd in krantenkolommen met verschillende formaten op een pagina. Het is moeilijk om geen vergelijking te trekken met Flipboard, al ontbreekt een pagina omsla-animatie wel in Feedly. Bovendien kiest de app voor een strakkere broodletter en chocoladeletter-achtige koppen. Met swipes kan je tussen pagina’s bladeren.

De nieuwe stijl van de app zet door als je een artikel opent. Op de meeste websites doet Feedly dat in een eigen leesweergave: de kop, afbeelding en tekst van een verhaal keurig en afleidingsvrij onder elkaar. Ook het lettertype is modern en vlot gehouden.

Feedly Google Reader rubrieken iPadJe haalt het meeste uit Feedly als je de app koppelt aan je Google Reader-account. Feedly neemt probleemloos je bestaande mappenstructuur over vanuit Reader en laat die middels een uitschuifbare balk aan de linkerkant van het scherm zien. Als je geen Google Reader hebt, kan je de app eveneens gebruiken. Aan de rechterkant geeft Feedly Engelstalige sites op het gebied van allerlei rubrieken, en met een zoekbalk erboven kan je zelf ook websites opzoeken. Om die selectie op te slaan, moet je alsnog wel een Reader-account hebben. Sinds deze versie worden Google Reader en Feedly overigens totaal gesynchroniseerd, zodat die gegevens ook in Reader zelf behouden blijven.

Ook nieuw zijn het nachtthema dat je kan activeren onder de lijst met feeds en de drastisch verbeterde opstarttijd van de app. Daarnaast kan je artikelen voortaan voor later (offline) gebruik reserveren doormiddel van de externe lees-later apps Pocket en Instapaper. Tot slot is Feedly klaargestoomd voor iOS 6, de nieuwe firmware voor de iPad en iPhone die vanaf het Apple-evenement morgen wel eens héél dichtbij kan zijn.

Downloaden: Feedly (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2012, 10:44
Categorie Nieuws
Onderwerpen feedly, flipboard, google reader, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.