Didlr: liefdesbaby van Instagram en Draw Something

Didlr is een nieuwe iPhone- en iPad-app waarmee je tekeningen kan maken die je a la Instagram met de hele wereld kan delen. Het tekenen gaat net zo basis en simpel als in Draw Something, al kan je wel met layers werken.

Didlr tekeningen maken iPhoneBen je het allang zat om liefde te steken in tekeningen die maar door één andere persoon worden gezien? Misschien is het tijd om Draw Something de deur te wijzen en Didlr te proberen. De nieuwe iPhone-app combineert het tekenen en geanimeerd terugzien van tekeningen van Draw Something, met de opzet van Instagram. Een sociaal netwerk dus, waarop je de wereld kan laten zien welke tekenkwaliteiten je in huis hebt. Om de piepjonge dienst kracht bij te zetten, zet de redactie van de app elke dag de leukste nieuwe tekeningen in de spotlight.


Didlr timeline van creatiesHet is een stukje zelfkennis van de app-ontwikkelaar, want in de huidige versie van Didlr kan het even duren voordat je vrienden en bekenden tegenkomt op het netwerk. De mogelijkheid om andere gebruikers te ontdekken en te vinden werkt vooralsnog niet in de applicatie, iets waarvan we hopen dat het incidenteel is. Wellicht volg je daarom bij aanmelding in de app (met een nieuw account; er is hier geen sprake van een Facebook-koppeling) meteen al twee accounts van Didlr zelf, waarin de makers leuke tekeningen uitlichten. Eveneens is er een Best Didls-pagina waarop je een selectie hoogtepunten op langere termijn ziet. Het tabblad Trends laat tenslotte de meest actieve gebruikers zien.

Een tekening in de app oproepen doet sterk denken aan Draw Something. Je ziet namelijk niet meteen het eindresultaat, maar ook hoe de tekening tot stand kwam middels een snelle animatie. Duurt dat toch te lang, dan volstaat een dubbele tik op het scherm om meteen de tekening te zien. Je kan foto’s niet liken in de app, maar wel favorieten. Ze worden dan toegevoegd aan de selectie favoriete tekeningen in je persoonlijke tabblad. Ook een reactie geven gaat onconventioneel: niet met een tekstbericht, maar met een nieuwe tekening die je ter plekke maakt.

Didlr profielpagina profiel tekenenTekenen gaat eenvoudig in Didlr, waarbij meteen opvalt dat de lijntjes die je zet aan elkaar ‘kleven’. Maak je een groene grasachtergrond en kleur je daarboven de lucht, dan zal je die lucht niet over het gras kunnen tekenen. In plaats daarvan zorgt de app voor een automatische opvulling van de kleur langs de eerder gezette lijn. Zo kan je ook geen nieuwe kleur aanbrengen op een eerdere kleur zonder een andere laag te selecteren. Je hebt er drie, waar je makkelijk tussen kan wisselen met een knop in de balk onderin. Daar tref je ook de toegang naar het instrumentenpaneel, met zes formaten kwasten, een scala aan basiskleuren en de opties om transparant te tekenen en vloeiende lijnen te tekenen. Die optie is handig voor strakke lijnen, maar mag je wel weer uitzetten als je vanuit de losse pols wil tekenen.

Bij elkaar is Didlr een leuk pakket om eenvoudig mee te tekenen. Als je net van Draw Something komt, kan je zo aan de slag met de app. Om het echt leuk te maken, moet de vrienden-zoekfunctie wel snel gerepareerd worden.

Downloaden: Didlr (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.