Workout-app voor iPhone vindt 7 minuten sporten genoeg

Workout is een fitnessapp met oefeningen in een leuke pixelstijl waarmee je in 7 minuten klaar bent en geen dure apparatuur nodig hebt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

workout app iphoneWorkout is een nieuwe fitnessapp die het totaal anders aanpakt: intensieve sessies van 7 minuten, in plaats van jezelf drie kwartier afbeulen. De oefeningen worden niet uitgelegd door fitte fotomodellen, maar door grappige pixelpoppetjes. Elke oefening duurt 30 seconden, gevolgd door 10 seconden rust. Wil je langer sporten, dan kun je het aantal herhalingen opvoeren en een workout van 14, 21 of 28 minuten doen. Workout verscheen eind mei en heeft nu de eerste update gehad. Er is een voice-over toegevoegd die aankondigt dat er een nieuwe oefening aankomt. Je kunt kiezen uit twee personal trainers: Arnold en Kate.

workout iphoneWorkout is zo simpel mogelijk gemaakt, zodat je niet wordt afgeleid door details in de interface. Om de voortgang bij te houden, kijk je op de ingebouwde agenda, waar alle uitgevoerde workouts staan opgesomd.

Het handige van Workout is dat je geen speciale fitnessapparatuur nodig hebt. Je gebruikt je lichaamsgewicht, een stoel of een tafel als hulpmiddel en voert oefeningen als jumping jacks, pushups, squats, tricep dips en meer uit. Zijn dat begrippen waar je je niets bij kan voorstellen, dan biedt de app gelukkig uitkomst: de pixelpoppetjes doen alle oefeningen voor en jij hoeft ze alleen maar na te doen. De update van Workout bevat extra animaties voor de plank, side plank en wall sit-oefeningen en geeft je ook de mogelijkheid om naar je eigen muziek te luisteren, terwijl Arnold en Kate de instructies geven.

Het idee van de 7 minuten durende workout is overigens niet afkomstig van de makers van de app. Een maand geleden verscheen in de New York Times een artikel over de wetenschappelijke 7-minuten workout, waarbij wordt onderbouwd dat je met een intervaltraining van maar 12 oefeningen fit kunt worden. De oefeningen moeten met een hoge intensiteit worden uitgevoerd en dat is niet altijd even prettig. Maar je bent wel in een paar minuten klaar.

Downloaden: Workout (7 Minute) (€1,79, iphone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2013, 16:35
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen fitness, workout

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.