Halftone 2 laat je nu ook 3D-stripboeken maken

De stripboekmaak-app Halftone 2 is voorzien van 3D-previews. Met een 3D-brilletje zie je nu diepte in de fotostrip die je hebt gemaakt.

Halftone 2 lettertypesHet is pas twee weken geleden dat Halftone 2 voor de iPad uitkwam: de opvolger van de bekende applicatie waarmee je foto’s tot striptekeningen kan maken. Die had als meest bijzondere toevoeging ten opzichte van de originele app dat je nu complete stripboeken kan maken en niet alleen meer losse pagina’s. De eerste grote update voor Halftone 2 gooit er nog een bijzonderheid bovenop. Je kan de strips nu geschikt maken voor 3D-brilletjes, zodat je ze met diepte kan bekijken.

De functie zit goed verstopt, en dat is niet zo raar. Het gaat namelijk alleen om een preview. Je maakt een strip nog precies zoals voorheen, maar met de export-knop rechtsonder kan je voor Preview kiezen en daar stel je een 3D-effect in. Je hebt daarbij meteen keuze uit verschillende kleurenfilters voor je strips, maar hebt hoe dan ook een 3D-brilletje nodig om een strip tot leven te wekken. Ontwikkelaar Juicy Bits heeft er voor de zekerheid maar een uitlegpagina voor aangemaakt op haar site.

Halftone 2 strip makenVerder heeft Halftone 2 zonder te betalen een nieuw vierkant frame, zodat je strips makkelijk kan doorplaatsen naar Instagram. Er is een nieuwe layout met drie panelen, je kan een ‘elektrische’ tekstballon plaatsen en kan pijlen en uitroeptekens plaatsen zonder te betalen. Je krijgt ook wat stempels en papiertexturen cadeau. Halftone 2 liet je aanvankelijk voor alle leuke versiersels in de buidel tasten, maar daar komt de app nu dus een beetje op terug.

De overige verbeteringen van Halftone 2 zijn praktisch. De applicatie werkt na de update beduidend soepeler en sneller (op in ieder geval een iPad 3), er zijn fouten verholpen en het exporteren van een heel stripboek naar PDF of CBZ-bestand moet nu beter gaan.

Downloaden: Halftone 2 (gratis met in-app aankopen, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2013, 16:29
Categorie Fotografie en video
Onderwerp halftone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.