inBrabant: uitgaansagenda voor Brabant op iPhone

inBrabant is een iPhone-app die als uitgaansagenda en evenementenkalender van Brabant en dus ook Tilburg, Eindhoven, Breda en meer dient.

inBrabant foto headerBrabanders die zich sporadisch vervelen in de avond, verzamel. inBrabant is een net bijgewerkte en gratis iPhone-app die mensen in de provincie bedient met een uitgaansagenda gebaseerd op woonplaats. De applicatie van Vrijetijdshuis Brabant maakt onder andere gebruik van de databases van UitinBrabant.nl, RoutesinBrabant.nl, VVVBrabant.nl en combineert de films die vanavond in de bios draaien met allerlei theatervoorstellingen, evenementen en andere bezienswaardigheden. Routes worden nog toegevoegd.

Je kan de verschillende belevenissen op de kaart bekijken in het eerste tabblad, maar eigenlijk is de lijst met agendapunten onder elkaar in het tweede tabblad veel handiger. Daarmee zie je onder elkaar aan de datum en vaak ook het tijdstip wanneer iets plaatsvindt. Met een druk op een icoontje op de kaart of een item in de lijst krijg je een informatiepagina te zien met een omschrijving en een kleine toelichtende foto. De terug-knop brengt je helaas niet terug naar de laatste positie waar je gebleven was in de lijst. Zo moet je dus opnieuw scrollen door de evenementenlijst.

Er zijn helaas meer dingen die de app niet onthoudt. Een ervan is de plaatsnaam die je wilt bekijken. Dat is niet zo erg als je al op de locatie bent waar je wilt kijken, maar wel als je bijvoorbeeld in Eindhoven bent en informatie van een omliggend dorp wilt bekijken. Dan voer je bij het derde tabblad Filter in het derde tabblad de plaatsnaam in die de app de volgende keer opstarten gewoon weer is vergeten. Verder kan je er wel op soorten evenementen filteren en kan je dus bijvoorbeeld ook films en winkelen uitschakelen uit de resultaten. Ook kan je sorteren op een of meerdere locaties.

inBrabant evenementen op kaart inBrabant overzicht benefiet

inBrabant maakt alleen gebruik van de GPS-lokalisatie van de iPhone als de app open staat. Maar je moet hem sowieso wel aan hebben staan, ondanks dat je ook kan zoeken op plaatsnaam. De app loopt namelijk onherroepelijk vast als je geen locatiegegevens afstaat.

Downloaden: inBrabant (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2013, 13:47
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen brabant, eindhoven, tilburg

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.