Woordspel Ruzzle krijgt update: statistieken en Facebook-integratie

Het ontzettend populaire online woordspel Ruzzle op de iPhone en iPod touch heeft een update gekregen die Facebook-integratie mogelijk maakt. Het is daardoor eenvoudig om een Ruzzle-spel te starten tegen een Facebook-vriend.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Rumble iPhone iPod touchHet ongekend populaire woordspel Ruzzle (voorheen Rumble) heeft een grote update gekregen voor de iPhone en iPod touch. Die zorgt ervoor dat je Facebook kan inzetten om te zien wie van je vrienden Ruzzle geïnstalleerd heeft en misschien wel in is voor een potje. Daarnaast kan je nu je online ranking op het wereldwijde scoreboard van Ruzzle zien, en worden uitgebreide statistieken van je spelvorderingen bijgehouden. Die twee vernieuwingen maken onderdeel uit van het Premium-pakket, waarmee je ook advertenties laat verdwijnen in de app.


Het Premium-pakket was al eerder in-app aan te kopen in het woordspel. Tot voor kort kocht je voor 2,39 euro nog de optie op meer profielplaatjes, een ongelimiteerd aantal spellen en het verwijderen van advertenties in het spel. Nu krijg je er voor dat geld een zwik statistiek bij. Zo laat Ruzzle onder andere in een grafiek zien wat je score in de afgelopen potjes was. Rumble woord ster makenZo kan je eenvoudig zien of je wisselvallig presteert, of dat er toch een stijgende lijn zit in je gave om woorden te vinden. Ook zie je je hoogste rondescore, hoogste spelscore, hoogste woordenaantal in een ronde en het aantal spellen dat je hebt gespeeld.

Wie merkt dat de batterij van de iPhone of iPod touch snel leeg gaat tijdens het spelen van Ruzzle, doet er misschien ook goed aan het Premium-pakket te kopen. Eerder onderzoek wees namelijk uit dat het online ophalen van advertenties (op basis van jouw gebruikersstatistieken) een behoorlijke aanslag betekent op de batterijduur van het toestel.

Ruzzle is een enorm succesvol woordspel in Nederland. Met een Nederlands woordenboek, maak je in een ronde van twee minuten zoveel mogelijk woorden in een veld van zestien letters. Na drie rondes is het spel tegen je online tegenspeler afgelopen en wint degene met de meeste punten. Het spel staat al sinds het begin van deze maand in de Top 3 meest gedownloadde gratis apps.

Downloaden: Ruzzle (gratis)

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.