ING Bankieren-app 1 miljoen keer gedownload

De mobiele app ING Bankieren is volgens de bank 1 miljoen keer gedownload. Dit zou betekenen dat hij gemiddeld 6.200 keer per dag is gedownload. Ook is er een kleine update voor de app uitgekomen.

ING Bankieren iconDe app ING Bankieren is vandaag 1 miljoen keer gedownload. Dit komt volgens de bank neer op 6.200 downloads per dag. Het hoge downloadaantal is niet alleen te danken aan de iPhone: de app verscheen naast de iPhone ook voor de iPad, Android-telefoons en BlackBerry. Ook is er een update voor de iPhone-app van ING verkrijgbaar, waarin kleine verbeteringen zijn toegevoegd.

Het downloadaantal ligt opmerkelijk hoog, gezien ING zegt 8,9 miljoen rekeninghouders te hebben. Dit betekent echter niet dat meer dan 10 procent van alle ING-klanten de app heeft gedownload: één gebruiker kan de app immers op meerdere apparaten downloaden.

ING maakte vandaag een aantal interessante feiten over de app bekend: zo wordt hij bijvoorbeeld veel vaker gebruikt op dagen wanneer salaris wordt overgemaakt. 70 procent van de app-gebruikers is een man, wat betekent dat hij door overwegend minder vrouwen wordt gebruikt. Daarnaast wordt de app erg veel gebruikt door klanten tussen de 21 en 30 jaar.

ING heeft vandaag ook een kleine update voor de iPhone-app uitgebracht. Hierin worden een paar kleine verbeteringen ingevoerd: zo is het nu mogelijk om adressen vanuit de app aan je adresboek toe te voegen, kun je zelf bepalen welke rekeningen je ziet en kun je de volgorde van je eigen rekeningen in de app aanpassen.

Downloaden: ING Bankieren (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2012, 14:43
Categorie Financiën
Onderwerp ing bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.