WhatsApp Messenger: meerdere foto’s tegelijk versturen en iCloud-reservekopie

WhatsApp kan voortaan meerdere foto's tegelijk versturen. Ook kun je via iCloud een backup van je gespreksgeschiedenis maken en herstellen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

WhatsAppZojuist is in de App Store een update verschenen voor WhatsApp Messenger. De update introduceert een aantal welkome functies. De eerste is meteen eentje waarvan veel gebruikers blij zullen worden. Het is voortaan mogelijk om meerdere foto’s tegelijk te versturen. Om dit mogelijk te maken is de interface om foto’s te selecteren aangepast. Nadat je een foto hebt gekozen, kun je met behulp van het plusje extra foto’s, met een maximum van 10, toevoegen. Gekozen foto’s rangschikken kan door de miniatuurafbeeldingen vast te houden en te verplaatsen.

Een andere nieuwe functie is iCloud chatgeschiedenis. Je kunt voortaan vanuit de app een back-up maken van je chatgeschiedenis of een eerder gemaakte back-up herstellen. Dit is te vinden onder Instellingen > Chatinstellingen > Reservekopie. Erg handig als je om wat voor reden dan ook je iPhone volledig zou herstellen, maar de reservekopie van je toestel niet meer werkt. Ook wordt een back-up van foto’s gemaakt. Video’s worden uitgesloten, vermoedelijk vanwege de beperkte opslagruimte in een iCloud-reservekopie. Het is tevens mogelijk om dagelijks, wekelijks of maandelijks een automatische reservekopie te laten maken.

Een reservekopie maken van chatgeschiedenis in WhatsApp Automatisch een reservekopie maken van chatgeschiedenis in WhatsApp

Ook nieuw is ondersteuning voor URL-schema’s. Dat betekent dat WhatsApp de weg heeft opengesteld om voortaan samen te werken met andere applicaties. Die kunnen linken naar ‘interne URL’s’ in WhatsApp. Je kan daarbij bijvoorbeeld denken aan de mogelijkheid een nieuw contactpersoon toe te voegen in WhatsApp, vanuit een andere app. Of dat je een link, foto of video direct deelt in een van je WhatsApp-gesprekken – eveneens vanuit een andere applicatie. Het is een antwoord op concurrenten als MessageMe en KIK, die al langer een grotere veelzijdigheid met bestanden en bijvoorbeeld YouTube-filmpjes doorsturen hebben.

Hoewel dit niet in de update-omschrijving wordt genoemd, heeft WhatsApp ook opnieuw de limiet van groepsgesprekken opgeschroefd. Voortaan kun je met maximaal vijftig mensen tegelijkertijd een groepsgesprek voeren. Voorheen was het maximum nog dertig. Volgens verschillende tipgevers wordt voortaan ook de desbetreffende chat geopend als je vanaf het lockscreen of berichtencentrum een WhatsApp-notificatie opent. WhatsApp legt voortaan wel een beperking op aan het versturen van berichten. Alleen contacten die jouw nummer in hun adresboek hebben staan ontvangen jouw berichten. Iets om rekening mee te houden. Een ander interessant feitje is, dat WhatsApp nu (tijdelijk) gratis is.

Downloaden: WhatsApp Messenger (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Met dank aan alle tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2013, 22:52
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.