ZAP Guitar voor iPhone en iPad krijgt jamsessie

Met de gratis app ZAP Guitar voor iPhone en iPad kun je na de update jamsessies spelen door akkoorden aan te slaan op het touchscreen.

Zap Guitar logoZAP Guitar is een heel aparte app. Aan de ene kant ziet het er koddig uit als je de iPhone of iPad als een gitaar vasthoudt en snaren aanslaat en frets indrukt, aan de andere kant is het slimme software waarmee je echt muziek kunt maken en zelfs gitaar kan leren spelen. Door vooraf akkoorden in te vullen kun je een liedje maken waarin je al tokkelend op de snaren meteen het juiste akkoord aanslaat. De uitgebreide gratis apps heeft na de update ook een jamsessiestand, waarin je met een andere ZAP-muzikant samen hetzelfde liedje kunt spelen.

Zap GuitarHet is heel simpel om gitaar te spelen met ZAP Guitar. Sla de snaren op het scherm aan en schakel over naar het volgende akkoord door op de grote ZAP-knop te tikken. Niet alleen een akkoord werkt, ook losse snaren in het akkoord kun je aanslaan. Hou je een vinger op de cirkel, dan demp je een klank. Schud je de iPhone of iPad heen en weer, dan hoor je vibrato. Linkshandige gitaarspelers kunnen de instellingen zonodig aanpassen. Met ZAP Guitar kun je ook je eigen songs maken door songteksten in te voeren en akkoorden te plaatsen. In de zoekfunctie kun je kijken of iemand al een favoriet nummer van je heeft ingevoerd, zodat je het meteen mee kunt spelen. Heb je een song gevonden die een andere muzikant heeft gemaakt, dan kun je deze zelf aanpassen of delen eruit kopiëren.

ZAP GuitarNa de update heeft ZAP Guitar een geheel nieuwe stand gekregen: Jam Session. Heeft een vriend van je een iPhone of een iPad, dan kun je samen spelen met deze app. Het liedje dat je wilt spelen wordt gesynchroniseerd. Een van de twee is de bandleider. Die persoon drukt steeds op de ZAP-knop als het volgende akkoord aan de beurt is. Het contact tussen de twee apparaten wordt gelegd via bluetooth. Je moet dus wel in dezelfde ruimte zijn en kunt niet online spelen. Natuurlijk is ZAP Guitar niet helemaal gratis. Al snel merk je dat alleen de akoestische gitaar speelbaar is en je bijvoorbeeld een ukelele en een flanger- en distortioneffect moet aanschaffen via een in-app aankoop. Toch kun je eindeloos lang spelen zonder beperkingen van het aantal nummers of speeltijd.

Downloaden: ZAP Guitar (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2013, 21:05
Categorie Muziek
Onderwerpen gitaar, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.