Google Maps voor iOS nu ook geschikt voor iPad, voorzien van ontdekkingsfunctie en meer

Google Maps voor iOS is uitgebreid met iPad-ondersteuning, nieuwe ontdekkingsfunctie, verbeterde verkeersinformatie en meer.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Google Maps voor iOSDe officiële Google Maps-applicatie voor iOS heeft woensdag een grote update gekregen. De belangrijkste vernieuwing in versie 2.0 van de app is er eentje waar we lang op hebben moeten wachten: volledige ondersteuning voor de iPad. Google Maps is voortaan een universele app geschikt voor zowel de iPhone als de iPad. Daarnaast bevat de update meer vernieuwingen, zoals een nieuwe ontdekkingsfunctie voor veelgebruikte faciliteiten (restaurants bijvoorbeeld), sterk verbeterde verkeersinformatie en zogeheten indoor maps.

Als je de app installeert, is het eerste wat opvalt de mogelijkheid om te kunnen inloggen met je Google-account. Hiermee zijn je opgeslagen plaatsen en zoekopdrachten meteen in de app beschikbaar. De update maakt zoals verwacht optimaal gebruik van het grotere scherm van de iPad. Buiten een zoekveld, gps-indicator (rechts onderin) en een hamburger-icoon worden geen andere interface-elementen op het scherm weergegeven. Achter dit hamburger-icoon zit het menu van de app verscholen. Hierin kun je verschillende weergaven, zoals verkeer, openbaar vervoer en satelliet, in- en uitschakelen, en diverse instellingen aanpassen.

Ook heeft Google de nieuwe ontdekkingsfunctie uitgerold, die eerder al zijn opwachting maakte in de Android-versies van de applicatie. Voortaan druk je niet alleen meer op de zoekbalk bovenin de applicatie om een adres of een faciliteit in de buurt te vinden. Google Maps krijgt een uitgebreid overzicht van activiteiten die je kan doen in de buurt, zoals eten, drinken, slapen en uitgaan. Elke categorie wordt aangeduid met een grote foto en daaronder kan je meteen voor een subcategorie kiezen. Per categorie geeft Google niet alleen suggesties met beoordelingen meteen vermeld, maar zie je ook knoppen in beeld om er snel naartoe te navigeren.

In Google Maps kreeg je al een indicatie van de verkeersdrukte, maar de update van vandaag gaat nog een stapje verder. Voortaan krijg je in de app ook meldingen van ongelukken, wegwerkzaamheden en andere stremmingen te zien. Terwijl je onderweg bent, helpt Google je aan een alternatieve route zodat je er geen last van ondervindt. Ook nieuw zijn zogeheten indoor maps met loopaanwijzingen voor winkelcentra, stations, vliegvelden en meer.

Downloaden: Google Maps (gratis, iPhone/iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2013, 19:11
Categorie Navigatie
Onderwerpen google maps, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.